Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  42 yıl sonra kavuştuğu abisiyle, babasının mezarına gitti
42 yıl sonra kavuştuğu abisiyle, babasının mezarına gitti
 
   

     Kdz. Ereğli’de yaşayan Abdülkadir Özdemir, 42 yıldır görmediği kardeşini dedektif gibi arayıp, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta bulmuştu. 42 yıl sonra ilk kez görüşen kardeşler mutluluk gözyaşları ile birbirlerine sarılarak hasret gideriyor. 42 yıllık hasreti sona eren Aysel Yıldızbakan, oğlu Haluk Kazan ile ağabeyleri Fatih ve Abdülkadir Özdemir ile birlikte babası Ahmet Özdemir’in Çaylıoğlu’ndaki mezarını ziyaret etti. Babasının mezarı başında gözyaşı döken Aysel Yıldızbakan, ağabeyi Abdülkadir Özdemir’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’i dinledi ve dua etti. Bugüne kadar çok büyük sıkıntılar çektiğini anlatan Yıldızbakan, kendisine çocuklarının neden ayrı kimliklerden olduğunu soran ağabeyine, yaptığı yanlışların farkında olduğunu ve hata yaparken yalnız olduğunu aktardı. Yıldızbakan, “Yıllardır itilip kakıldım. Bana yaşatılan bütün utançlara rağmen kendi doğrularından şaşmadım” dedi.
     Yıldızbakan ailesinden habersiz gurbette yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: “Çok dramatik bir yaşamım var. Kimsesizliğin verdiği, soyadımın olmayışının, itilerek kakılarak kenar mahallelerde yaşamamın bütün insanlık haklarım... Benim hayatım aşınmadı. Benim yaşam haklarım elimden alındı. Babamın mezarına toprağına dokundum. Babamın evine geldim. 10 dakika sonra benim oğlum da benim kaderimi yaşıyor. Oğlumun babası vefat etti. Bu hiç bir senaryo da inanarak belki izleyebileceğimiz bir şey değil. Ama bu benim yaşam gerçeğim. O da babasının adını benim gibi taşımıyor. İki ay önce kendi hayatımla ilgili bir kitap yazmaya karar vermiştim. Ben azimle, inançla bana yaşatılan bütün utançlara rağmen bütün acılara rağmen kendi inandığım doğrudan şaşmadım. Ben dayakları yiyip sokaklara atılırken, bana söylene şuydu; ‘Güvendiğin varsa çağır gelsin.’ Şimdi benim arkamda ordu gibi insanlarım var. Hayatımda beni en çok üzen olay babasızlığım. Benim babasızlığımdan, kimsesizliğimden kaynaklı bana yaşatılan utançlar. Bana ağabeyim bile sordu. Neden böyle. Çocuklarımın babalarının neden ayrı babalardan olduğunu sordu. Bende ağabeyime şunu sordum. ‘Ben hata yaptığımda sen var mıydın? Bana sordun mu bu insan kötüdür’ diye...”
     Aysel Yıldızbakan’ın oğlu Haluk Kazan ise dedesinin mezarını ziyaret ettiği sırada kendisine telefon geldiğini ve babası Erkan Erkaplan’ın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini söyledi. Çok karmaşık duygular yaşadığını ifade eden Haluk Kazan, “Çocukluğumdan bu yana hep itildim. Dövüldüm. Ama gururumdan bir şey kaybetmedim” ifadelerini kullandı. Mezarlık ziyareti sonrasında köy meydanında oturan kardeşler, babalarından kalan evraklara baktı. Evraklar içerisinde kendi doğum karnesini bulan Aysel Yıldızbakan, kaç kilo doğduğunu sorup, babasının resmine bakıp oğluna gösterdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.216.32.116  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır