Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  9 yıl önce yaptığı kazanın faturası 27 katına çıktı!
9 yıl önce yaptığı kazanın faturası 27 katına çıktı!
 
   

     67 M 8121 plakalı minibüsün sahibi Recep Günaydın, Solak Yol Ayrımı’nda 67 DS 282 plakalı 112’ye ait ambulansla çarpışma sonucu meydana gelen kaza sonrası, trafik ekiplerinin tuttuğu rapor doğrultusunda, trafik sigortası tarafından karşı tarafa ödenmek üzere 2 bin 750 lira, kendisine ise bin lira bedel belirlendiğini aktardı. Minibüs sürücüsü Günaydın bundan sonra yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bunun üzerine İl Sağlık Müdürlüğü’nün yetkili kıldığı Mustafa Gonca isimli şahıs Zonguldak Valiliği adına, sigortaya gerekli ibranameyi de vererek, dava açmayacağını da yazılı olarak belirterek belirlenen bedeli alıyor. Ancak bundan benim her hangi bir şekilde haberim olmadı. Çünkü bu gibi durumlarda, sorun yasal yollardan çözülür. İlerleyen aylarda ise ilgili müdürlük dava açarak tazminat talebinde bulunmuş. 2010’da Kaymakamlık Mal Müdürlüğü’nden şahsıma gelen yazıda 27 bin lira ödemem gerektiği bildirildi. Bunun üzerine yaptığımız araştırmada, kaza sonrası yukarıda ismi geçen şahıs tarafından sigortadan paranın alındığı, alınırken de her hangi bir tazminat davası açmayacaklarına yönelik ilgili sigortaya ibraname verdikleri ve paranın da o dönemler hizmet veren Pamukbank şubesinden çekildiğinin belgelerine ulaştım. Belgelerimizle birlikte karara itiraz ettik. Bir yıl sonra ise mahkeme ‘belgelerin zamanında tespit edilerek dosyaya konulmadığı’ gerekçesiyle itirazımızı geçerli saymadı. Bu arada ödenmesi istenen para ise 17 bin liraya düştü. Olayı Yargıtay’a gönderdim ancak karşı tarafın kararını bozmadı. Bunun üzerine ikinci hakkımı kullanarak tekrar Yargıtay’a itirazımı yaptım.”
     Yaşadıklarıyla birlikte, sorunun çözümü için her kapıyı zorladığını anlatan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuda haklılığımı ispat için Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüştüm. Sayın Candan’a AK Parti’nin böyle bir durumda vatandaşa sahip çıkması gerektiğini savundum. Kendisi de bana konuyla ilgilenip, sorunu çözeceğini söyledi. Ancak ilerleyen sürede yine bir sonuç çıkmadı. Bunun üzerine dönemin Zonguldak Valisi Sayın Erol Ayyıldız’a yazdığım yazı ile bizzat giderek durumumu anlattım. Kendisi de konunun yargıya gitmesi nedeniyle bir şey yapamayacağını söyledi. Daha sonra Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’na kadar yazılar yazdım. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den gelen yazıda, evraklarımı Sağlık Bakanlığı’na gönderildiği bildiriliyor. Ancak aradan üç ay geçmesine rağmen bir sonuç çıkmadı. Bu yaşananlar karşısında son derece aciz ve mağdur kaldım. Aradan geçen 10 yılda mahkeme işleri ve yargı süreciyle ilgili bankadan kredi çekerek 30 bin lira kadar da harcama yaptım. 25 yıllık şoförüm. Bu sürede yaptığım tek kazada başıma gelenlere şaşıyorum. Trafik sigortasının yasal olduğu bir ortamda böyle bir borcun nasıl çıkarıldığına hayret ediyorum. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   52.14.126.74  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır