Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  300 kişilik geçici iş için 2 bin kişi başvurdu
300 kişilik geçici iş için 2 bin kişi başvurdu
 
   

     Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara alınacak 300 temizlik görevlisi için noter kurası çekildi. Çıraklık Eğitim Merkezi’nde düzenlenen programda çok sayıda işsiz vatandaş, adının kuradan çıkması için dua etti. Kimi kadınların ise kura çekilişine kucağında çocuklarıyla geldiği görüldü. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu ise şunları söyledi: “Bu programın amacı işsizliğin yoğun olduğu yerlerde ve zamanlarda, özellikle istihdam edilmesinde zorluk çekilen işsizlerimizin çalışma disiplininin sağlanması ve burada işgücü uyum piyasasında uyumlu kişiler yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Bu programla işsizlerimize geçici gelir desteğini sağlamış oluyoruz. Çekilen kura sonucu belirlenen işsizlerimiz, 21 Ekim 2013 tarihinde okullarımızda görevlerine başlayacaklar. Programımız 8 ay 11 gün sürecek olup bu süreç içerisinde asgari ücret üzerinden ücretleri ve sigorta primleri kurumumuzca ödenecektir.”
     Bu arada Ticaret Meslek Lisesi için kuraya adını yazdıran 2 çocuk annesi Gülümser Şahin (28), kura çekimi için noter görevlisi tarafından sahneye davet edildi. Gülümser Şahin’in çektiği kuradan çıkan 1 nolu şans topundan kendi isminin çıkması, ilginç görüntülere sahne oldu. Şahin, kısa bir sessizliğin ardından kuradan çektiği numaranın kendisine ait olduğunu belirtince salon tarafından alkışlandı. Gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Şahin, duygularını “Kurayı çektim ve kendim çıktım. Bir numaraydım ve 1 numara çıktı. Şaşırdım, çok mutlu oldum. Kendi adım çıkınca heyecanlandım.” sözleriyle ifade etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.27.202  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır