Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak’a geldi
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Zonguldak’a geldi
 
   

     Alaplı’da bir dizi etkinliğe katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, basın mensuplarının milli takımla ilgili sorularını cevaplandırdı. Bakan Kılıç, “Sonuç ne olursa olsun Fatih Terim’i de milli takımın o aslan yürekli oyuncularını da yürekten kutlamak gerekir. Önemli olan son 2 ayda böylesine yüksek bir performansı bu kadar sağlam bir imanla yakalamış olmalarıdır.” dedi.
     Kılıç, şöyle devam etti: “Dünkü bütün skorlar milli takımın Fatih Terim’in bizlerin beklentileri doğrultusunda gelişti. Biz Estonya’dan 2-0’lık galibiyetle döndük. O arada Hollanda Macaristan’ı 8-1 mağlup etti. Nihayetinde önemli olan bir başarı da şudur. Fatih Terim ile çıktığımız 3 maçı da kazandık. İkinciler kategorisinden play-off’tan dünya kupasına gidebilmek için dörde dört yapmamız gerekiyordu. Hem de Macaristan’ın puan kaybına ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar üçte üç yaptık. Macaristan puan kaybetti. Millilerin morali yerinde. Her şey yolunda gidiyor. Ama çok zor olan bir matematik hesabı gerçekleştirilebilir bir hale getirdik. Dolayısıyla süreç ne şekilde gelişirse gelişsin şu anki performansa heyecana milli takım ruhuna şapka çıkarmak gerekir. Önemli olan son 2 ayda böylesine yüksek bir performansı bu kadar sağlam bir imanla yakalamış olmalarıdır. Elbette arzumuz play-off’a kalmak, oradan dünya kupasına katılmaktır. Ama netice önümüzdeki hafta ne şekilde gelişirse gelişsin bizim için asıl olan bu milli ruhu heyecanı ve yeniden dirilişi ayakta alkışlamaktır. Fatih Terim Galatasaray’ın antrenörüyken milli takımla ilgili görüşme müsaadesi Ünal Aysal’dan alınarak gerçekleştirildi. Dolayısıyla Fatih Hoca’nın Galatasaray’dan ayrılması konusunda milli takım bir ayak bağı olmadı diye düşünüyorum. O günlerde de herkes futbol otoriteleri bu konuyu çok tartıştı. İki takımı aynı anda çalıştırabilir mi, dünya da bunun örneklerin var mı evet var ve çalıştırabilir kanaatinde herkes hemfikir oldu. Dolayısıyla burada önemli olan Fatih Terim dünya çapında bir futbol markası. Dünya çapında bir futbol hocası. Seveni olabilir sevmeyeni olabilir ama milli takımı başarıdan başarıya koşturan herkese sevgi beslememiz, güven telkin etmemiz lazımdır. Fatih Hoca da bu güveni bu ilgiyi hak ediyor.”

     Stadyumlarda polis ile güvenlik alınması konusunda da açıklama da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Stadyumları tamamen polisle dolduracak değiliz. Asıl olan orada müsabakanın seyir güvenliğini sağlayacak miktarda polisi bulundurmak. Polisimiz de öyle müsabakalarda görev almak için çok istekli değil. Çünkü zaten toplumsal olaylar nedeniyle yeterince polisin fazla mesaisi var. O nedenle stadyumlarda görev yapacak olan polise bir kere sosyal haklarını vermek konusunda bakanlık olarak istekliyiz ve bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Gönül arzu ederdik ki özel güvenlik sahalarda güvenliği sağlayabilsin. Ama bu olmadı. Özel güvenlik yerine göre biletsiz seyircileri sahaya girişini koordine eden bir noktada konumlandı. Yerine göre bazı suç unsurlarını göremedi. Yerine göre stadyumlara girişte üst aramalarını olması gereken biçimiyle yapamadı. Dolayısıyla bütün bunlar kayıp, bütün bunlar risk. Son Beşiktaş-Galatasaray maçında yaşananlar da özel güvenlik sistemindeki zaafların ne kadar etken olduğu herkesin malumu. Biz elbette Türkiye’deki özel güvenlik sistemini kaldıracak değiliz. Özel güvenlik yine işlemeye devam edecek. Polis stadyumlarda görev aldığında da belli noktalarda bilet kontrol noktalarında yine polisin himayesinde olmak kaydıyla yine hizmetine devam edecek. Ama komuta kontrol polisin elinde olacak ki şu istikrarsızlık görüntüsü veren şiddet olayları son buluncaya kadar. UEFA’nın arzusu polisin olmadığı stadyumlardır. UEFA’nın bakışı, futbol bir eğlencedir. Eğlencenin tarafı sahadaki iki takımdır, kulüptür. Güvenliği de eğlencenin iki tarafının yapması gerekir. Bileti satan onlar, parayı kasaya koyanlar onlar, reklam gelirlerini kasaya koyan onlar, hediyelik eşya satışlarından gelen parayı kasaya koyanlar onlar, büfelerden restoranlardan elde edilen geliri kasaya koyan onlar. O zaman müsabakanın güvenliğini sağlaması gerekenler de onlar. UEFA, devlet buradan bir şey kazanmadığına göre risk ve sorumluluk da devletin olmamalı diyor. Ama biz Türk kulüplerinin geçen 2 sene zarfında gördük ki bu konuya henüz yeterince hazır değiller. Kulüplerimiz hazır oluncaya kadar devlet olarak onlara yardımcı olacağız. İlkeler oturduktan sonra vazifelerini kendileri icra edecek.” dedi.

     Halı saha açılışından sonra Alaplı Meslek Yüksekokulu karşısında yapımı devam eden yurt binasında inceleme de bulunan Bakan Suat Kılıç, ustalarla sohbet ettikten sonra basın mensuplarına yurt ile bilgi verdi. Bakan Kılıç, “Yurt 500 kişilik, eski sisteme dönsek anında bin kişilik. Eski sistem buraya ranzaları alsam burası anında bin kişilik. Eski modeli anlayın. Ondan sonra hakkımızı teslim etmiyorsunuz. Siyasetin hep nerde açığı var oradan kendinize kulvar tutturuyorsunuz. Bu odalarda buzdolabı da gelecek. 20-30 kişilik odalar vardı hepsini kapattık. 12 kişilik nadiren bir iki yerde vardı. Kapasite yüksek olduğu için azaltamadık Seneye ranzadan tamamen çıkmıştık.” diyerek sözlerini tamamladı.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.190.219.65  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır