Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hamsi bolluğu yüz güldürdü: 30 ton hamsi poşet poşet satıldı
Hamsi bolluğu yüz güldürdü: 30 ton hamsi poşet poşet satıldı
 
   

     Taze ve ucuz hamsi satıldığını duyan vatandaşlar, limana akın etti. Ucuz balık yemek için sıraya giren vatandaşlar için tekne sahibi tarafından ücretsiz hamsi mangalı servis edildi. Ellerinde 6-7 kiloluk hamsi torbalarıyla güçlükle yürüyen vatandaşlar, “Torbası 5 lira balığın. Bütün herkes duysun gelsin. Halk yararlansın.” diye seslendi. Bu arada teknede vatandaşlara ücretsiz mangal keyfi sunuldu. Balık yemek isteyen vatandaşlar taze balık yemenin keyfini çıkardı. Teknedeki görevli, “Bu sene çok bereketli hamsicilik var. Biz de burada vatandaşa hizmet ediyoruz. Hem satıyoruz hem de ücretsiz balık ikramında bulunuyoruz.” dedi. Gırgırıyla sabah erken saatlerde denize açıldıklarını belirten Ahmet Küçük, “Her sene biz bu balığı geleneksel olarak torbasını 5 liradan satıyoruz. 10 sene önce de 5 liraydı, bu sene de aynı fiyattan satıyoruz. Batı Karadeniz’de çıkan balığı vatandaşa taze ve ucuz bir şekilde yedirmeye çalışıyoruz. Zonguldak Ereğli arasındaki Kandilli açıklarında sabahleyin 04.00’te 30 ton civarında balık tuttuk. Denizde balık olduğu sürece bu limanda ucuza balık satacağız.” diye konuştu.
     Ucuz ve taze balık satışıyla adeta bayram yaşayan vatandaşlardan Mustafa Kılıçarslan (72), “Biz Karadenizliler olarak balığı severiz. Hamsi çok güzel. İnşallah böyle devam eder.” şeklinde konuştu. Eşi Gülizar Kılıçarslan(74) ise, “Bu yıl hamsi bol. Geçen sene göremedik, bu yıl bol bol hamsi yiyelim. Allah razı olsun. Bu bolluktan memnun olmaz mıyız? Millet et alıp yiyemiyor, hamsi bari yesin” ifadelerini kullandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda Başmühendis olarak çalıştığı belirten Süha Çalışkan (58) ise şunları söyledi: “Millet hamsiyi özlemişti. Bu mevsimde insanlar ucuz hamsi yesin. Tam Karadeniz’e özgü hamsi geldi. Millet bayram etmesi lazım. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıyla balık bayramı birleşsin.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.246.203  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır