Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Ahmet Kaya’ya ödül verilmesi, şehit ve gazilere hakarettir!”
“Ahmet Kaya’ya ödül verilmesi, şehit ve gazilere hakarettir!”
 
   

     DSP Zonguldak İl Başkanı Nedim Ünal, Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur ve Parti İlçe Sekreteri Gökhan Günay ile henüz resmi müracaat yapılmamasına karşın Belediye Başkan adaylığına kesin gözüyle bakılan Op. Dr. Recep Erdoğan, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şubesi’ni ziyaret eti. Şehit yakınlarının Cumhuriyet Bayramını kutlayan DSP heyeti, şehit yakınları ve gazilerin yaşadığı sorunları dinledi. Partinin Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Erdoğan, ziyarette böylesine anlamlı bir günde kendilerini ziyaret ederek hem bayramlarını kutlamak hem de varsa yaşanan sıkıntıları dinlemek istediklerini söyledi. Şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarının altını çizen Dr. Recep Erdoğan, onlardan gelecek talepleri kendilerine ‘emir’ sayacaklarını ifade etti. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ereğli Şube Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, hem yerelde hem de genelde büyük sıkıntılar içinde olduklarını söyledi. Dernek yönetim yerinin dar ve küçük olmasından söz eden Demirdüyen, “Bize layık görülen dernek yerimiz çok ufak. Bize ziyarete gelen misafirlerimizi daha geniş bir yerde ağırlamak bizim de hakkımız. Bizler; oğlunu, kardeşini, yakınlarını şehit vermiş anne-babalarız. Bazı şeyler istenmeden verilmelidir.” dedi.
     Dernek binasındaki bu ve benzeri eksikliklerin kendilerinin iç meselesi olduğunu belirten Başkan Demirdüyen, ülke genelinde yaşanan bazı gelişmelerin de kendilerini oldukça üzdüğünü de ifade etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Ahmet Kaya’ya ödül verilmesi konusunu gündeme taşıyan Demirdüyen, şunları söyledi: “Biz yüreği yanarken elleri üşüyen insanlarız. Mezarda şehidimizin mezarına dokunduğumuz zaman elimiz üşüyor. Biz, hiçbir zaman kapı kulu olmayacağız. Bizi dilenci olarak gördüler. Yeter artık, yetti! Benim ağzımdan, ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü almasınlar. Bu ülkede, Ahmet Kaya dışında ödül verilecek başka bir kimse daha yok muydu? Ben bunu şehit ailesine ve gazilere hakaret olarak nitelendiriyorum. Gözümüzün içine baka baka bu ülkeyi bölmek isteyen bir insana Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bir ödül verilmesi bizleri yaraladı. Sevelim, yaratılanı sevelim. İnsanları sevelim. Özelikle geride şehidi kalmış dulu, şehit annesini-babasını sevelim. Kolunu, bacağını kaybetmiş ayakta duramayan gazimizi sevelim. Biz bu sevgiyi istiyoruz. Biz bu sevgiye susadık. İtilen, horlanan, garip görülen kapı kulu olmak istemiyoruz. Biz bu devletin, bu bayrağın sahipleriyiz. 75 milyon Türkiye’nin içinde burada bulunanlar seçilmiş insanlarız. 75 milyon içinde şehit babası olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Seçilmişlere istenmeden verilmelidir.”

(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » Almanyadaki bir konserinde arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım diyen bir vatan haini içi yazıklar olsun.Hükümet utanmadan birde iadei itibar verecekmiş,şehitlerin kanı sizleri boğacak unutmayın. -   Kemal Deniz / 31 Ekim 2013- 02:08
 
IP   3.135.198.49  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır