Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Vali Kaban: ERDEMİR Ereğli için bir amiral gemisi
Vali Kaban: ERDEMİR Ereğli için bir amiral gemisi
 
   

     Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, ERDEMİR’in özelleştirilmesinin ardından yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Tetiker, ERDEMİR’in erken özelleştirildiğini söylediği konuşmasında, “Biz ERDEMİR özelleştirildikten sonra Ereğli olarak çok büyük sıkıntılara girdik. Erken özelleştirme diyorum ben buna. Bizim organize sanayi bölgemiz yan yatırımlarımız her şeyimiz tam teşekküllü konuşlandıktan sonra özelleşseydi bizim için bir şey fark etmeyebilirdi. Neden? Bizim ERDEMİR ile olan bağımlılığımız ortadan kalkmış olurdu.” şeklinde konuştu. Vali Kaban ise geldikleri ilk günlerde ERDEMİR’in tedarikçisi olduğu bir sistematik kurulması gerektiğini söylediğini ve ERDEMİR yönetimi ile de bunu bir kez daha görüştüklerini kaydetti. Kaban, “ERDEMİR Ereğli için bir amiral gemisi. Onun bazı yerlerde, diğer ilçelerdeki yapıları çekmesi gerekiyor bir büyük gemi gibi. Ve onların da ona destek vermesi gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için, biraz önce ERDEMİR’deydim. Orada Sayın Genel Müdürümüz ve genel müdür yardımcılarımızla da konuştum. Bizim de bir kısım adımlar atmamız gerekiyor. İlk geldiğimizde kendilerine söylemiştim. Mümkün olduğunca bölgede nihai ürünün ERDEMİR’in tedarikçisi olduğu bir sistematikte gerçekleştirileceği yapılar kurulması hususunda. Onlar da buna sıcak baktıklarını ifade etmişlerdi. Ama bir bağlantı kurup da nasıl yapacağımıza dair ortak bir sistematik kurmamıştık. Şimdi onunla ilgili çalışacağız.” diye konuştu.

     Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinin ardından Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret eden Vali Ali Kaban, Alaplı ilçesinde kurulması planlanan liman projesi hakkında soruları yanıtladı. Alaplı ilçesinde kurulması planlanan ve bazı kesimlerin istediği bazı kesimlerin ise istemediği iddia edilen liman projesi hakkında kendisine iletilen soruları yanıtlayan Vali Ali Kaban, bu konuda Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem’den de bilgiler aldı. Vali Kaban, ‘Mevcut limanların tam kapasite ile çalışmadığı belirtilirken, buna rağmen Alaplı’ya yapılması düşünülen liman projesini nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusu üzerine, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın bütün bölgeleri çok iyi bildiğini ve kendisini Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın yanında çırak gibi gördüğünü söyledi. Kaban, “Sayın Bakanımız gerek kendi işini, gerekse de kendi işini çok iyi biliyor. Bundan ötesi yok. Bundan öteye yol yok. Ne kadar zorlarsanız zorlayın ötesi yok. Bu bölgeyi de çok iyi biliyorlar. Biz onun üzerine laf edemeyiz. Yıllardır hakikaten şu ulaştırma alanında neredeyse adım adım biliyor yani. Her yeri biliyor. Çünkü daha önce de Ordu’da da başımıza gelmişti. Şu dediğimizde kendisi hemen anlatmaya başlıyordu. Bakıyoruz ki biz daha onun yanında çırağız yani.” ifadelerini kullandı. Ziyaretler daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
 
 
Yorumlarınız
 » SAYIN VALİM, BİR DE GÜLÜÇ´TEKİ ŞU USULSÜZLÜĞE EL ATSANIZ...!!! Ünal SAVAŞ

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK, 11 ARALIK 2012 GÜNÜ MAKAMINDA YAPMIŞ OLDUĞU BASIN TOPLANTISINDA, GÜLÜÇ BELEDİYESİNDE “HATIR GÖNÜL İLİŞKİSİNE DAYANAN USULSÜZ İŞLEMLERDEN VE BU USULSÜZ İŞLEMLERLE İLGİLİ BELGELERİN DE ELİNDE OLDUĞUNU” İDDİA ETMİŞTİR. BU İDDİALARI YEREL MEDYA ARŞİVLERİNDE MEVCUTUR.

KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK, YAPMIŞ OLDUĞU BASIN TOPLANTISINDA TÜRKİYE´NİN BİR HUKUK DEVLETİ OLDUĞUNU ÖNEMLE VURGULAMASINA RAĞMEN BUGÜNE KADAR GÜLÜÇ BELEDİYESİ İLE İLGİLİ ELİNDE BULUNDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ “HATIR GÖNÜL İLİŞKİSİNE DAYANAN USULSÜZ İŞLEMLERİN BELGELERİNİ” GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN YEREL ADLİ VE İDARİ MAKAMLARA İLETMEYEREK SUÇ İŞLEMİŞTİR. HALİL BEY, GÜLÜÇ BELEDİYESİ İLE İLGİLİ ELİNİZDE USULSÜZLÜK BELGELERİ VE BİLGİLERİ VAR İSE, BUNU NEDEN VE NİÇİN SAKLIYOR SUNUZ? GEREĞİNİN YAPILMASI İÇİN NEDEN YEREL ADLİ MAKAMLARA İLETMİYOR SUNUZ? SİZ BELEDİYEDE ARŞİV MEMURU MUSUNUZ?

AYRICA, KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK; “GÜLÜÇ BELEDİYESİNDE HATIR GÖNÜL İŞİNE DAYANAN USULSÜZ İŞLEMLER YAPILDIĞINI YEREL MEDYADA BAS BAS BAĞIRMASINA, ELİNDE DE BUNLARLA İLGİLİ BELGE VE BİLGİLERİN OLDUĞUNU BELİRTMESİNE RAĞMEN, NE YAZIK Kİ KDZ. EREĞLİ´DE BUGÜNE KADAR BU İDDİALARIN ÜZERİNE GİDEN VE GEREĞİNİ YAPAN, HİÇ BİR SORUMLU ADLİ VE İDARİ MAKAM DA ÇIKMAMIŞTIR. BUNU DA ANLAYABİLMİŞ DEĞİLİM. BURADA BİR USULSÜZ İŞLEM VAR İSE, HEM DEVLETİMİZ, HEMDE MİLLETİMİZ ZARAR GÖRMEKTEDİR. BU ŞAİBELİ KONUYA DUYARSIZ KALAN MAKAMLARI DEVLETİMİZİ ZAAFA UĞRATTIKLARI İÇİN KINIYORUM. DEMEK Kİ KDZ. EREĞLİ´DE ETTE KOKMUŞ, TUZDA KOKMUŞ. ET KOKARSA TUZLARSIN DA, TUZ KOKARSA NE YAPARSIN???

SAYIN VALİM, ADLİ VE İDARİ MAKAMLARA SESLENİYORUM; LÜTFEN DEVLETİMİZİ ZAAFA VE KAMUYU ZARARA UĞRATAN BU ŞAİBELİ KONUNUN ÜZERİNE GİDEREK, KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI SAYIN HALİL POSBIYIK´IN ELİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ "GÜLÜÇ BELEDİYESİNDE “HATIR GÖNÜL İLİŞKİLERİNE DAYANAN USÜLSÜZLÜK BELGELERİNİN" GEREĞİNİ YAPAR MISINIZ? BU TAVRINIZLA; HEM İDDİA SAHİBİNİN İDDİASINI KANITLAMASINA FIRSAT VERECEKSİNİZ, HEMDE DEVLETİMİZİN BİR HUKUK DEVLETİ OLDUĞUNU VE YANLIŞ YAPAN HERKESİN CEZASINI BULACAĞINI HALKIMIZA GÖSTEREREK, HALKIMIZIN DEVLETİMİZE OLAN GÜVENİNİ SARSMAMIŞ OLACAKSINIZ. KONUYA GÖSTERECEĞİNİZ İLGİYE VE DUYARLILIĞA, DUYARLI BİR VATANDAŞ OLARAK TEŞEKKÜR EDERİM.

SAYGILARIMLA

https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/#!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi -   Ünal Savaş / 12 Kasım 2013- 10:33
 
IP   3.140.249.104  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır