Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kartal: Dershaneleri kapatmak karmaşa yaratır
Kartal: Dershaneleri kapatmak karmaşa yaratır
 
   

Kartal yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin gündeminde sıcak olarak tartışılmaya başlandı. Ancak bu konu bir anda iktidarların, mevcut iktidarın ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla çözüme kavuşturulacak olan bir konu olduğunu düşünmüyorum. Eğitim AKP iktidarı döneminde yapboz tahtasına dönüştürüldü. Türkiye’de dershane olgusu vardır. Bu eğitim sisteminin bir parçası haline gelmiştir. Bunu bir anda yok edip atmanın şu andaki eğitim sistemini daha karmaşık hale getireceği düşüncesi içerisindeyim.” dedi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından hazırlandığı öne sürülen ve özel eğitim başta olmak üzere etüt merkezlerinin kapatılmasını ön gören yasa tasarısına Ereğli’den de tepki geldi. Siyasi partiler başta olmak üzere yıllarını dershanelerde öğrencilere adayan öğretmenler de dershanelerin kapatılmasına kaygılı baktıklarını söyledi. Geçtiğimiz sene Seviye Belirleme Sınavı’nda (SBS) 500 tam puan yaparak Türkiye birinciliğini elde eden Ereğlili İhsan Uyan’ın dershane öğretmeni ve babası 21 yıllık öğretmen Recep Uyan, “Dershanelerin kapatılması ile ilgili bir öğretmen olarak kaygı duyuyoruz.” dedi. Recep Uyan, “Kendi talebemin durumuna gelince. Okuldaki başarısı çok güzeldi. Eğitimi çok güzeldi. Ancak dershane de hızlı bir pratiklik kazanmış oldu. Bol doküman çözmüş oldu. Danışmanlık sistemleri ile beraber başarısını elde etmiş oldu. Dershaneler olmasaydı bir tarafı eksik kalmış olacaktı.” şeklinde konuştu.
26 yılını özel dershanelerde öğretmen olarak geçiren Selahattin Ongun ise kendilerinin sadece öğrencilere verdikleri eğitimin Türkiye’de popüler derece elde etmekle kalmadığını söylediği konuşmasında, “Çocuklarımıza sadece ders değil, ders dışında da öğrencilerimizle en güzel şekilde bu millete nasıl faydalı olunur onun yollarını aramaya çalışıyoruz.” diye konuştu. Ongun, “Belli süreçlerde dershanelerin kapatılması ile ilgili gündemler olmuştur. Biz burada mesleğimizi icra ederken dershaneciliğin sadece bir öğrencinin sadece sınavı kazanıp, Türkiye’de popüler bir derece kazanmasının yanında çocukların ailesinden almış olduğu kültür ve ahlaki değerleri de devam ettirmesi en büyük hedefimizi olmuştur. Bu noktadan bakıldığında biz de bu süreçten geçmeseydik, bizim de güzel öğretmenlerimiz olmasaydı ne bileyim belki bugün bir polise molotof kokteyli atan ve ya farklı olayların içerisinde karışan öğrenciler arasında biz de olacaktık. Biz ne yapıyoruz. Çocuklarımıza sadece ders değil, ders dışında da öğrencilerimizle en güzel şekilde bu millete nasıl faydalı olunur onun yollarını aramaya çalışıyoruz. Yani bizim anladığımız öğretmenlik süreci budur.Artık ne olur bilemeyiz.” ifadelerini kullandı.
 
 
Yorumlarınız
 » chp gibi halkçı olduğunu iddia eden bir partinin ilçe başkanın bu açıklamasını ağzım açık okudum dersane ne demek biliyomusun sen sayın ilçe başkanı parası olan adam gibi eğitim alır parası olmayan halk çocukları sürünür bunumu demek istiyosunuz eğitim sistemini düzeltecek önergeler vereceğinize nese söylenecek söz yok size artık size vercek bi oyumda yok -   sezer / 17 Kasım 2013- 01:38
 
IP   18.223.21.5  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır