Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Demir’in iddiası şaşkınlık yarattı
Demir’in iddiası şaşkınlık yarattı
 
   

Yeni Şafak Gazetesi İstihbarat Servisi tarafından yapılan “Borç vermeyince operasyon yaptı” başlıklı haberin tam metni şöyle:
“Zonguldak’ta işadamlarına İHA’larla yapılan operasyonun arkasından ‘rüşvet’ skandalı çıktı. İşadamı Erdoğan Demir, İl Emniyet Müdürü Seyfi Sazak’ın kendisinden borç para istediğini, olumsuz cevap alınca operasyon yaptığını iddia etti. Demir savcılığa suç duyurusunda bulundu. Emniyet ise skandalla ilgili olarak müfettiş görevlendirdi.
Zonguldaklı işadamı Erdoğan Demir, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak’ın istediği borç parayı vermediği için kendisine ait işletmelere insansız hava araçlarıyla operasyon düzenlediğini iddia etti. Bir süre önce işletmeleri polis operasyonuyla tek tek basılan ve cezai işleme maruz bırakılan Demir, emniyet müdürünün isteklerini yerine getirmeyince baskı altına alındığını iddia ederek olayı savcılığa taşıdı. Demir, müdür hakkında suç duyurusunda bulundu.

BORCUNU GERİ ÖDEMEYECEKTİ
Suç duyurusunda bulunan Demir, ‘Sazak, piyasa fiyatı 3 bin TL olan bir tabancayı bana 15 bin TL’ye satmak istedi. Fiyatını araştırdım ve öğrenince almak istemedim. Bunun üzerine paraya ihtiyacı varsa borç verebileceğimi söyledim ama teklifimi kabul etmedi. Bir süre sonra beni ziyaret ederek 60 bin TL borç para istedi. Aile şirketi yönetiyoruz. Gelir gider hesabı tutuyoruz. Bunun için kendisine ne zaman ödeme yapacağını sordum ‘Param olunca öderim’ deyince borç vermek istemedim’ şeklinde konuştu. Demir, suç duyurusunda Sazak’ın kızlarının kendilerine ait bir giyim mağazasından 10 bin TL’ye yakın alışveriş yapıp parasını ödemediğini de iddia etti.

KORUMA ŞEMSİYEMİ İNDİRİRİM
Demir, ‘Yüklü bir alışveriş yaparak babalarına fatura ettiler. Parası gelmeyince ödeme ricası ilettik ama müdür ‘Parayı ödeyecek olsam neden bu kadar alışveriş yapayım’ şeklinde bir cevap verdi. Mağaza ısrar edince de beni, ‘Eğer böyle devam edersen üzerindeki koruma şemsiyemi indiririm’ diyerek tehdit etti’ şeklinde konuşurken bu tehdit üzerine Sazak’a ‘Allah koruma şemsiyesini indirmesin, gerisi mühim değil’ diyerek cevap verdiğini de sözlerine ekledi. Yaşananlardan sonra aileye ait çok sayıda işyerine ardarda polis baskınları yapılarak işletmelere ceza kesildiği ifade edilen Demir ailesi, baskın ve cezaların hukuksuz ve kanunsuz olduğunu ileri sürerek emniyet müdürü Sazak hakkında suç duyurusunda bulundu.

Rapor müdüre sızdırıldı mı?
İl Emniyet Müdürleri için savcılıkların soruşturma yapamaması üzerine dosyaya takipsizlik kararı verildi. Emniyet müdür hakkında idari soruşturma başlattı. Kente gönderilen polis müfettişleri çok sayıda şube müdürü ile başkomiserin ifadesini aldı. İdari soruşturma sırasında yıllık izinde olan müdür Sazak, döndükten sonra kendisinin aleyhinde ifade veren çok sayıda şube müdürü ile müdür muavinini görevden aldı. İddiaya göre Sazak kendisine yakın isimleri boşalan koltuklara atadı. Sazak’ın, aleyhte ifade veren polislerin isimlerinden haberdar olması ise başka bir skandalı berabarinde getirdi. Müfettiş raporunu Emniyet Müdürü’ne kimin sızdırdığı da hala esrarını koruyor. Şimdi müdür hakkındaki idari soruşturmanın sona ermesi bekleniyor.”

 
 
Yorumlarınız
 » polisimizi yıpratmayalım polis herkese lazım -   zeki / 17 Kasım 2013- 01:36
 
IP   18.118.227.69  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır