Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli bugün böyleydi… Her yer hamsi, her yer festival!
Ereğli bugün böyleydi… Her yer hamsi, her yer festival!
 
   

     Denizden balıkçı tekneleri ile festival alanına getirilen hamsiler, önceden hazırlanan hamsi havuzuna döküldü. 40 ton hamsi, 10 bin ekmek, 10 bin paket helva, 10 bin ızgara, 5 bin kilo soğan, 650 mangalın dağıtıldığı festivalle ilgili olarak açıklamada bulunan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, balıkları hazırlamak için geniş bir yer ayarladıklarını söyledi. Posbıyık, “Festival çok kalabalık. Allah da yardım ediyor. Havamız da çok güzel. Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar festivale akın ediyor. Bütün mangallarımız hazır vaziyette. Vatandaşlarımız hazır ve mangallarını yakmak için bizim işaretimizi bekliyorlar. Tabii ondan evvel de hamsi dağıtmamız lazım. Yaklaşık 40 ton hamsi dağıtacağız. Şu anda da halkımıza dağıtım yapacağız. Yan taraflarda balık yıkma yerleri yaptık. Büyük düzenekler kurduk. Hamsilerini rahat ayıklasınlar ve pişirebilsinler diye. Ayrıca belediye olarak ihaleye çıktık. Şu anda müstecirimiz hem ekmek arası balık dağıtmak üzere hazırlık yapıyor. Hamsili pilav ve çorba yaptık. Bunlar da vatandaşa belediye olarak ücretsiz olarak dağıttırılacak.” dedi.
     İlk hamsi dağıtımını Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık yaptıktan sonra vatandaşlar hamsi alabilmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Hamsi havuzunun başında izdiham yaşandı, ellerinde poşetlerle havuza gelen vatandaşlar hamsilerini aldıktan sonra helva, ekmek, ızgara ve soğanlarını da alarak mangallarının başına gitti. Mangallarını yakan vatandaşlar hamsilerini kızarttıktan sonra aileleri ile birlikte yedi. Halka belediye tarafından ücretsiz olarak dağıtılan hamsili pilav, hamsili çorba ve ekmek arası hamsi de vatandaşların izdihamına yol açtı. Ekmek arası hamsi, hamsili pilav ve hamsili çorbalarını alan vatandaşlar sahil bandındaki çimenlere oturarak yemeklerini yedi. Amfi Tiyatro’da halka hitaben konuşan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamsi Festivali’ni 24 Kasım’da düzenleyerek Öğretmenler Günü’nü de kutlamak istediklerini ifade etti. Posbıyık, “24 Kasım’a Hamsi Festivali’ni denk getirelim dedik. Öğretmenlerimize belediye çalışanları olarak biz balıklarını pişirip ekmeklerini, çatallarını soğanlarını helvalarını biz ikram edelim dedik. Öğretmenlerimize emekli öğretmenlerimize ve imamlarımıza yer ayırdık. Onlara biz belediye olarak hizmet etmek istiyoruz.” diye konuştu. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, konuşmasının ardından temsili hamsilerle fotoğraf çektirdi.
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.84.71  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır