Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık, Hamsi Festivali’ni değerlendirdi
Posbıyık, Hamsi Festivali’ni değerlendirdi
 
   

     Festivali EreğliBülteni’ne değerlendiren Posbıyık, şöyle dedi: “Hamsi Festivali bu yıl çok daha görkemli ve kalabalıktı. Alanda dolaşırken, ‘Ben Ordu’dan geldim’, ‘Konya’dan geldim’, ‘Manisa’dan geldim’ diye insanların kendilerini takdim etmeleri, Hamsi Festivali’nin Türkiye çapında bir yere sahip olduğunu anlatmak bakımından son derece önemliydi. İnsanlar çok mutlulardı, en doğal halleriyle çimlerin üzerinde, mangalların başında gönüllerince bir gün geçirdiler. Horon tepenler, mahalli oyunları oynayanlar, gerçekten de çok hoş bir ortam vardı. Geçen yılla kıyasladığımızda, yüzde yüz daha fazla bir kalabalık vardı. Bu yıl 40 ton da hamsi dağıttık. 10 bine yakın ekmek, helva, soğan ve su dağıttık. Akşam da Volkan Konak sahnedeydi. Konsere de büyük ilgi vardı. Havanın açık olması şansımızdı. Gelen misafirlerimizi ağırlamak ve onlarla ilgilenmek de büyük mutluluktu.”
     CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın da festivale katılmasından ve gerek etkinlik, gerekse Ereğli halkı için ifade ettiği övgü dolu sözlerinden gurur duyduklarını anlatan Posbıyık, “Her kesimden insanın bir araya gelmesi ve birleşmesi, gönüllerince eğlenmesi Sayın Haberal’ı da son derece mutlu etti. Kendisinin organizasyon konusundaki teveccühlerini almak önemliydi.” dedi. Hiçbir ayrım olmaksızın, insanların bir arada yemek yiyerek eğlenmelerinin çok güzel bir tablo ortaya koyduğunu vurgulayan Posbıyık, “Orada tüm vatandaşlarımız aynı noktada, aynı yiyecekleri yiyor ve aynı müzikle eğleniyordu. Eşitlik denilen, demokrasi denilen olay da, tüm gücüyle, varlığıyla oradaydı.” görüşüne yer verdi.


(ereglibulteni)
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.17.5.30  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Mayıs 2024
Türkiye’nin en büyük entegre yassı çelik üreticisi Erdemir, üretimi, yatırımları ve yarattığı istihd..
17 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi’ne bağlı ocakta eksi 540 kodunda, hazırlık çalışma..
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır