Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Karaya oturan geminin fırtına esareti
Karaya oturan geminin fırtına esareti
 
   

     Ereğli’de çıkan fırtına sonrasında dalgaların kıyıya sürüklediği Tanzanya bayraklı 2319 groston, 3468 DWT olan 1979 yılı yapımı 120 metre uzunluğundaki ‘CROATIA ZANZIBAR’ isimli kuru yük gemisi için kurtarma çalışmalarına dün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Ereğli halkının da yoğun ilgi gösterdiği kurtarma çalışmasında ERDEMİR’e ait römorkör, yaklaşık yarım saat gemiyi kurtarmak için çaba sarf etti. Römorkörün son denemesinde halatın kopması sonucu Liman Başkanlığının talimatı ile kurtarma çalışması sona erdi. Gemi mürettebatının ise gemiden ayrılmayacağının bildirilmesi üzerine römorkör ve ekipler gemiden ayrıldı. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, iki gün boyunca yapılan kurtarma çalışmasından sonuç alınamadığını ve kurtarma çalışmasının geminin sigorta şirketine devredildiğini söyledi. Çay, “Bilindiği üzere dün de gemiyi karaya oturmasından dolayı çekme faaliyetlerinde bulunduk. Liman başkanlığının bünyesinde. ERDEMİR’deki çekicilerle çekmek istedik. Halat kopmuştu fırtınadan dolayı. Çalışmaları bugüne ertelemiştik. Çalışmalar bugün de devam etti. Liman Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde ve denetiminde. Yine halat koptu. Dolayısıyla Liman Başkanlığı’yla birlikte gereğini yaptık. Az önce Liman Başkanı bilgi verdi. Artık şirkete kendilerinin çekme ile ilgili plan getirerek özel sektöre sigorta şirketleri tarafından çektirilmesi için bir plan hazırlayarak Liman Başkanlığı’na sunup, Liman Başkanlığı’nın denetiminde çalışmaların devam etmesi için ilgili firmaya Liman Başkanlığı söylemiş. Onunla ilgili de çalışmalar devam ediyor.” dedi.

     DALGIÇLAR GEMİNİN ALTINI KONTROL ETTİ
     Diğer yandan, önceki gece karaya oturan geminin kurtarma çalışmaları kapsamında ilçeye gelen dalgıçlar gemide inceleme yaptı. Romanya’dan aldığı hurdayı Erdemir Limanı’na boşalttıktan sonra fırtınaya yakalanan ve dalgaların kıyıya sürüklediği Tanzanya bayraklı 2319 groston, 3468 DWT olan 1979 yılı yapımı 120 metre uzunluğundaki ‘CROATIA ZANZIBAR’ isimli kuru yük gemisi için kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Çalışma kapsamında Ereğli’ye gelen Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçları hazırlıklarını tamamladıktan sonra dalış yaptı. Çevre halkının meraklı gözlerle izlediği çalışmalar yaklaşık yarım saat sürdü. Dalgıçlar çalışmalarını tamamladıktan sonra sudan çıktı. Yapılan çalışmada gemide zarar olup olmadığı ve çevreye de zarar verip vermediğini kontrol ettiklerini kaydeden Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik sahibi Birol Velioğlu, geminin altında herhangi bir zarar olmadığını söyledi. Velioğlu, “Bölgeye Batı Karadeniz Sualtı Denizcilik olarak 3 dalgıçla geldik. Amacımız gemide çevreye hasar verecek bir zararın olup olmadığını, yakıt ya da yağ sızıntısı olup olmadığını kontrol ettik. Gemide bir hasar yok. Gördüğünüz gibi gemi, 20-30 metre mesafede oturmuş durumda. Artık bundan sonraki kurtarma çalışması ne durumda olacak. Bu çalışma ile ilgili olarak şirket yetkilileri ya da armatörü karar verecek. Biz sadece genel su altı sörvey yaptık. Biz sadece gemi ile ilgili durumları aktarmakla görevliyiz.” dedi.



İlgili Haberler:










 
 
Yorumlarınız
 
IP   13.58.76.6  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır