Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Sesli: Suçluysam çıkarmasaydınız, böyle bir haksızlık yok!
Sesli: Suçluysam çıkarmasaydınız, böyle bir haksızlık yok!
 
   

     2007-2009 yılları arasında Kdz. Ereğli’de belediye başkanlığı görevi yaparken AK Parti’den adaylığı açıklandıktan bir hafta sonra tutuklanan Murat Sesli hakkında, aday adayı olduğu 2014 seçimlerine 3 ay kala hapis kararı çıktı. Ereğli’de 2009 yılında gerçekleştirilen “Çelik – 2” operasyonu sonrası eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli’ye mahkemece verilen cezaya yapılan itiraz sonrası Yargıtay tarafından bir kısmının onanmasına, Sesli’nin ortağı olduğu bilinen iş yeri önünde toplanan kalabalık tepki gösterdi. Grup adına konuşan Kazım Yıldırım, Sesli’nin aldığı cezanın kendilerini üzdüğünü söyledi. Yıldırım, son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalındığını savunarak, “Murat Sesli, Ereğli halkını ortak duygu ve paydada buluşturan, yediden yetmişe her kesimin sevgisini kazanmış, kişiliği, duruşu ve çalışkanlığıyla gönülleri fethetmiş bir isimdir. Ne yazık ki son günlerde çok manidar olaylarla karşı karşıya kalmış bulunmaktayız. Yapılan tüm anketlerde açık ara farkla birinci çıkan, her kesimden insanın Ereğli’de geleceğe ümitle bakmasını sağlayan bir isim, Ereğli üzerindeki ölü toprağını atacağına yürekten inandığımız Murat Sesli’yi ne yazık ki sevenlerinden koparma hareketini üzüntüyle izlemekteyiz.” dedi.
     Yerel Seçimler’e yaklaşık 3 ay gibi bir süre kala yeniden hapis cezası alan Murat Sesli ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bana söylenen, ‘sen git, çalışmana bak. Bu dosyadan hiçbir şey olmaz’ dendi. Ben de bu söyleme karşı gelip, sizlere umut verdim. Ben sizin umutlarınızı boşa çıkarttığım için hepinizden özür diliyorum. Ben, bu seçimde aday olsaydım seçimi alacağımı Murat Sesli olarak değil, Ereğli halkı olarak, yapılan anketlerden ve halkımızın vereceği oylar olarak söylüyorum. Eğer suçlu olsaydım, Ereğli halkı beni yüzde 63 oyla anketlerden birinci çıkartmazdı. Ben suçluysam, o zaman beni 4,5 yıl önce cezaevine atsaydınız. 4,5 yıl önce beni cezaevinden çıkartmasaydınız. Böyle bir haksızlık yok. Ben adam gibi gider cezamı da yatarım, Ama işlemediğim suçtan ceza yatmak bana zul geliyor. Yine de fark etmez. Şunu söylemek istiyorum; bu süre zarfında babamı üzüntüden kaybettim. Ben, aday olacağım diye çocuk sahibi oldum. Benim 4 aylık bebeğim var. Böyle vicdansızlık olmaz. O zaman beni aday yapmayacaktınız, anketlere sokmayacaktınız. Ben iddia ediyorum, bu işi sorumluları kimse er ya da geç hesabını verecekler. Ama adalette, ama ilahi adalette. İlahi adalet er ya da geç tecelli edecektir. Buradan kimseyi suçlamak istemiyorum. Gün gelecek gerçekler su yüzüne çıkacaktır. Ben de mücadelemi sonuna kadar vereceğim.”
     Sesli’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunan kalabalık, olaysız dağıldı.

Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 » SAYIN SESLİ’NİN DUYGUSAL VE AKLA ZİYAN BASIN AÇIKLAMASI…!!! Ünal SAVAŞ

SESLİ´Yİ SEVENLER DİYE SAYIN SESLİ´YE GAZ VERENLER, ASLINDA SESLİ´YE DESTEK DEĞİL, KÖSTEK OLMAKTADIRLAR. ASLA İNKÂR EDİLEMEYECEK VE TÜRK YARGISINCA DA NETİCELENDİRİLEN YAŞANMIŞ ÜZÜCÜ GERÇEKLERLE SAYIN SESLİ´NİN YÜZLEŞMESİNİN, ŞÖYLE BİR ŞAPKASINI ÖNÜNE KOYUP SAĞDUYULU BİR ŞEKİLDE ÖZ DEĞERLENDİRME DE BULUNARAK KENDİSİNE ÖZELEŞTİRİ YAPMASININ ÖNÜNE GEÇMEKTEDİRLER. KENDİSİNİ RAHAT BIRAKSALAR, SAYIN SESLİ´NİN ADALETİN TECELLİSİNDEN VE KENDİ HATALARININ KURBANI OLDUĞU YAŞANMIŞ ÜZÜCÜ GERÇEKLERDEN DERSLER ÇIKARTARAK DAHA MANTIKLI VE SAĞDUYULU BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNECEĞİNE İNANIYORUM.

SAYIN SESLİ’NİN TAMAMEN DUYGULARA HİTAP EDEN AKLA ZİYAN BASIN AÇIKLAMASINDA, “BEN ADAY OLACAĞIM DİYE ÇOCUK SAHİBİ OLDUM” GİBİ ÇOCUKÇA, “İŞLEMEDİĞİM SUÇTAN CEZA YATMAK BANA ZUL GELİYOR” GİBİ “TÜRK YARGISINI VE MERKEZİ HÜKÜMETİ ZAAFA UĞRATAN, TÖHMET ALTINDA BIRAKAN” GAYRİ CİDDİ DESTEKSİZ ATIŞLARINI BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMIŞ BİRİSİ OLARAK KENDİSİNE HİÇMİ? HİÇ YAKIŞTIRAMIYORUM.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE, ADALETİN TECELLİSİNE İNANMAYANLARIN BELEDİYE BAŞKANI OLDUKLARINDA HALKA ADİL DAVRANMALARI HİÇ MÜMKÜN MÜDÜR? BEN İNANMIYORUM. BUNA SAYIN SESLİ’NİN DE İNANACAĞINA KESİNLİKLE İHTİMAL VERMİYORUM. ANCAK NE YAZIK Kİ, ÇEVRESİNDEKİ GAZ VERİCİLER AŞIRI DUYGUSAL SAYIN SESLİ’NİN SAĞDUYULU BİR ŞEKİLDE DÜŞÜNMESİNE, OLAYLARA MANTIKLI YAKLAŞMASINA FIRSAT VERMEMEKTEDİRLER.

BİR ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI O ŞEHRİN LİDERİ KONUMUNDADIRLAR. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY OLMAYI DÜŞÜNEN KİŞİLER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE DE SAHİP OLMALIDIRLAR. LİDERİN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİYLE BAŞARILARININ DOĞRU ORANTILI OLDUĞUNU ASLA GÖZARDI ETMEMELİDİRLER. LİDERLER BELİRSİZLİKLERE KARŞI DAİMA AÇIK OLMALIDIRLAR. BÖYLESİ GELİŞMESİ ÇOK MUHTEMEL OLAYLAR KARŞISINDA ASLA DUYGUSAL DAVRANMAMALIDIRLAR. LİDERLER DUYGULARIYLA DEĞİL, MANTIKLARIYLA HAREKET ETMEK ZORUNDADIRLAR.

AYRICA, SAYIN SESLİ’NİN YARGILANMAKTA OLDUĞU DAVA HENÜZ SONUÇLANMADAN, AK PARTİ’YE VE GENEL BAŞKANI BAŞBAKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A YÖNELİK BASIN AÇIKLAMALARI DA ÜSLUP OLARAK ASLA BİR LİDERLİK DAVRANIŞI DEĞİLDİR.

SÖZÜN ÖZÜ: AKILLI LİDERLER TOPLUMUN TEMEL YAPISINI VE DEĞERLERİNİ ZAAFA UĞRATMAKTAN KAÇINMALIDIR. ZİRA BU TÜRLÜ DAVRANIŞLAR ÖNCE TOPLUMU, SONRA DA DEVLETİ ZAAFA VE YIKIMA GÖTÜRÜR. JOHANN GOTTFRIED SEUME

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR
https://twitter.com/unalsavas60
-   Ünal Savaş / 16 Aralık 2013- 15:16
 » “BİZİM DERDİMİZ BİRİLERİNE MAKAM TESİS ETMEK DEĞİLDİR.” BAŞBAKAN R. TAYYİP ERDOĞAN

"TEMAYÜL YOKLAMALARININ DA BAZEN NE ŞEKİLDE OLDUĞUNU AZ-ÇOK BİLİRİZ. TEŞKİLAT TECRÜBEMİZ BİZE BUNU GÖSTERİR. YANİ BİRÇOK YERLERDE ÇOK CİDDİ BİR KURUMSAL MİLLİYETÇİLİĞİN YAPILDIĞINI BİLİRİZ." BAŞBAKAN VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

BAŞBAKANIMIZ VE AK PARTİ GENEL BAŞKANI SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN´IN, 02 KASIM 2013 TARİHİNDE ANKARA KIZILCAHAMAM İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN AK PARTİ 21. İSTİŞARE VE DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ VE TEŞKİLAT YÖNETİCİLERİNE YAPMIŞ OLDUĞU KONUŞMADAN "ANKETLER VE TEMAYÜL YOKLAMALARI” HAKKINDAKİ BÖLÜM:

“Anket çalışmaları, temayül yoklamaları yanında, tabii teşkilatımızın tüm kademelerinin şehirlerimizde kanaat önderlerinin görüşlerini de bu arada alacak, inşallah tüm adaylarımızı belli bir takvim içinde üst kurul olarak çalışmalarımızı yapıp neticeyi de süratle açıklamaya başlayacağız.

Tabii burada istişare toplantılarımızda vurgulamak istediğim bir başka konu var. Değerli kardeşlerim, BİZİM DERDİMİZ, GAYEMİZ BİRİLERİNE MAKAM TESİS ETMEK DEĞİL, BİZ ŞEHİRLERİMİZE HİZMET ÜRETECEĞİZ. Bu çalışmayı yaparken biz temayül yoklamalarından gelen neticelere de, temayül yoklamasında böyle çıktı, öyleyse böyle olacak diyemeyiz. Çünkü, teşkilatımız bu noktada bizi bir yerde mazur görsün, TEMAYÜL YOKLAMALARININ DA BAZEN NE ŞEKİLDE OLDUĞUNU AZ-ÇOK BİLİRİZ, TEŞKİLAT TECRÜBEMİZ BİZE BUNU GÖSTERİR. YANİ BİRÇOK YERLERDE ÇOK CİDDİ BİR KURUMSAL MİLLİYETÇİLİĞİN YAPILDIĞINI BİLİRİZ. ONUN İÇİN DE BİZE TABİİ Kİ YOL GÖSTERİCİ OLACAKTIR, ONLARDAN İSTİFADE EDECEĞİZ, AMA O YOKLAMA NETİCESİ BELİRLEYİCİ DE OLMAYACAK. Bu bakımdan EHLİYETİ, LİYAKATİ VE AK PARTİ’NİN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI ŞEHİRLERİMİZE TAŞIYACAK KABİLİYETTE İNSANLARI VE KARŞILIĞI OLAN, AK PARTİ’NİN ORADAKİ OYLARINA BİR KATMA DEĞER SAĞLAYACAK OLAN İSİMLERLE ÇIKMAK İSTİYORUZ Kİ BU SEÇİMLERİN İNŞALLAH NETİCESİ ÇOK DAHA FARKLI OLSUN.”

KONUŞMANIN TAM METNİ: http://www.akparti.org.tr/site/haberler/basbakan-erdoganin-21.-istisare-ve-degerlendirme-toplantisi-konusmasinin-ta/54858

SAYGILARIMLA

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” “Quality is not a formality."
-   Ünal Savaş / 16 Aralık 2013- 15:15
 
IP   18.221.156.50  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır