Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye sokak köpeklerini kısırlaştırıyor
Belediye sokak köpeklerini kısırlaştırıyor
 
   

     Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, üremesini önlemek amacıyla sokak köpeklerinin Belediye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nin ameliyathanesinde Belediye Veteriner Hekimi Yılmaz Koçak tarafından hijyenik ve teknolojik bir ortamda kısırlaştırıldığını belirterek, “Anestezi uygulanarak uyutulan sokak hayvanları, Belediyemizce kurulan merkezin ameliyathanesinde yapılan cerrahi müdahaleyle kısırlaştırılıyor. Kısırlaştırılan sokak hayvanı yine bu merkezimizde yaklaşık bir hafta süreyle tedavi ve bakımı yapılarak iyileştiriliyor ve kulağına küpesi de takılmak suretiyle tekrar doğaya bırakılıyor. Hayvanları Koruma Kanunu da sokak hayvanlarıyla ilgili yerel yönetimlerin bu şekilde bir uygulama yapmasını öngörüyor.” dedi.
     Sokak köpekleriyle ilgili vatandaşlardan çok sık şikayet aldıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Sokak köpekleri ve diğer sokak hayvanlarıyla ilgili, yerel yönetim olarak yapabileceklerimiz yasa ve yönetmeliklerle belirlenmiş. Yasa ve yönetmelik sokak hayvanlarının barınaklarda bile tutulmasını öngörmüyor. Sağlıklı hayvanların kısırlaştırılıp gerekli bakım ve tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılmasını, sağlıklı olmayanların da tedavi ve bakımlarının yapılmasını öngörüyor. Biz de yasa ve yönetmeliklere uygun hareket ederek, sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kısırlaştırarak üremelerini engellemeye çalışıyoruz. Ancak, ilçemizdeki sokak hayvanlarının sayısında da zaman zaman artışlar oluyor. Bunların da çevre yerleşim birimlerinden ilçemize bırakıldığını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
     Sokak köpekleriyle ilgili vatandaşların şikayetlerine de hassasiyet gösterdiklerini hatırlatan Çimenoğlu, “Sokak köpekleri bazen büyük bir artış gösteriyor. Bu artışın önüne de, ancak hayvanların kısırlaştırmasını, bakımını tedavisini yapıp, kulağını da küpeledikten sonra hayvan barınaklarına göndermek suretiyle geçebiliyoruz.” diye konuştu.


 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.156.50  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır