Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “İktidarın baskıcı tutumu ve hukuk dışı adımları çaresizliktendir”
“İktidarın baskıcı tutumu ve hukuk dışı adımları çaresizliktendir”
 
   

     Özkök yaptığı açıklamada, iktidar ile cemaat arasındaki güç savaşının, dershanelerin kapatılmasına yönelik kararla başladığını ve sonrasında derinleşerek farklı bir boyut kazandığını belirtti. 17 Aralık’ta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu, operasyonun ardından da üç bakanın istifa etmek zorunda kaldıklarını anımsatan ADD Şube Başkanı Semih Özkök, şöyle dedi: “Batı demokrasilerinde bakanlar, bürokratlar ve onların aile bireyleri böyle büyük bir yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla suçlanan bir başbakan, toplumun gerginliğinin azaltılması, ülkenin sosyal, siyasi ve iktisadi geleceğinin tehlikeye girmemesi, soruşturmanın sağlıklı yürütülerek adaletin tecelli etmesi için derhal istifa eder. Ne var ki, 17 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan yolsuzluk operasyonundan bu güne yaşanan gelişmelere baktığımızda; iktidar hedefte kendisinin olduğu düşüncesiyle önce söz konusu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesini engellemek üzere soruşturmayı yapan adli kollukta görevli emniyet müdürleri ile 400 polis memurunu görevden alıp yerlerine yeni atamalar yapmış, yetmemiş, Adli Kolluk Yönetmeliğini değiştirip Anayasa’ya aykırı olarak adli kolluğun mülki amire bilgi vermesini zorunlu kılmış, böylece yürütmenin yargıya müdahalesinin önünü açıp, iktidar ve yakınlarına “değecek” her türlü soruşturmanın önünü kesmeyi amaçlamıştır. Bütün bunlar yargıya açıkça müdahaledir.”
     Başbakan’ın Baş Danışmanı ve milletvekili Yalçın Akdoğan’ın cemaati “milli orduya kumpas kurmakla” suçlamasının çok vahim bir iddia olduğunu ifade eden Özkök, şunları kaydetti: “Bu, biz yurtseverlerin yıllardır dile getirdiğimiz Ergenekon, Balyoz, OdaTV ve benzeri davalardaki hukuksuzluklarında itirafı niteliğindedir. O zaman iktidara soruyoruz: Cemaat orduya kumpas kurarken siz neredeydiniz? Cevabı biz verelim: Orduyu birlikte çökerttiniz. Savcıları göreve çağırıyoruz. O davalardaki hukuksuzluklar kamuoyunun vicdanında kanıtlanmıştır. Oysa bugün kutu kutu, kasa kasa kanıtlar ortada iken, iktidar böyle bir soruşturmayı engellemeye çalışmaktadır. ADD olarak; rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ‘iktidar-cemaat çatışması’, ‘iktidara komplo’ iddiaları ile perdelenmesi, unutturulması ve üzerinin örtülmesine, hangi çevreden kaynaklanırsa kaynaklansın yargıya yönelik kuşatma ve baskıya şiddetle karşı çıkıyoruz. Yaklaşık iki yıldır meydanlarda, yakın zamanda ‘Gezi’ ve sonrasında tüm yurda yayılan eylemlerde kendisini gösteren halkın gücü, iktidarın sallanmasını sağlamıştır. İktidarın baskıcı tutumunu arttırması, hukuk ve demokrasi dışı adımları, bu gücün karşısında duyduğu çaresizlik ve şaşkınlıktandır. Halkımız, son 10 yıldır vatanı, milleti ayrıştırarak Cumhuriyeti hedef alan, yolsuzluğa, hukuksuzluğa batmış bir iktidarın kendisini yönetmesine daha fazla izin vermemelidir. Şimdi önemli olan, önümüzdeki seçim sürecinin, ‘ulusal’ yönetimi iktidar yapacak bir geleceğe yol açabilmesidir. Bunun için halkın kararlılığı ve gücü yanında iktidar partisi içinden de olmak üzere ülkede hukuk ve demokrasi kurallarının işlemesini, ‘temiz’ bir Türkiye’yi hedefleyen her kesimi el ele vermeye çağırıyoruz.”


(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » Semih bey ergenokon balyoz davalarinda bu savcilar icin soylediklerinizi herkes biliyor.simdi cemeatcimi oldunuz.yargi karari olmadan basbakan istifa etsin.ne kadar basit.birde muhasebecisiniz. -   cemaatci / 29 Aralık 2013- 12:11
 » iktidar dediğiniz gibi olabilir ama mensubu olduğunuz chp ninde hiçbir farkı yok bakın ereğli belediyesine bu kadar baskıcı insanları ekmeğinden eden bir belediye yönetimi gördünüzmü -   hakan / 27 Aralık 2013- 18:31
 
IP   3.138.138.202  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin küresel çelik gücü Erdemir,..
15 Mayıs 2024
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı müesseselerde çalışan maden işçileri, Genel Maden İşçileri S..
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır