Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “24 Ocak, madenlere, santrallere, ÇATES’e sahip çıkma günüdür!”
“24 Ocak, madenlere, santrallere, ÇATES’e sahip çıkma günüdür!”
 
   

     İşçi Partisi (İP) Zonguldak İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yatağan işçilerinin özelleştirmelere karşı yapacağı Ankara yürüyüşüne, Zonguldak halkının da destek vermesi çağrısında bulunuldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yatağan işçisi, Yatağan’a, Yeniköy’e ve Kemerköy’e sahip çıkmak için aylardır mücadele yürütüyordu. Şimdi de, santraller için, madenler için, 24 Ocak’ta Ankara’ya yürüyor. Fabrikalarımıza, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için yürüyorlar. Hükümet sadece Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy’ü değil, Çatalağzı Termik Santrali’ni de satmak istiyor. Zonguldaklı sendikacılara, kitle örgütlerinin ve partilerin yöneticilerine sesleniyoruz; Yatağan geleceğimiz, vatanımız, bağımsızlığımız da, ÇATES nedir? ÇATES’in, işçi için, sendikacılar için, dernekler, partiler için, Zonguldak için, ülke için, vatan için değeri yok mudur? ‘ÇATES sadece enerji değil, işsize iştir, madeni ayakta tutan fabrikadır’ diyorsunuz. ‘ÇATES satılırsa TTK yok olacak, Zonguldak göçlerin kenti olacak’ diyorsunuz. Bütün bunlar doğru. Madem böyle, neden kılınız kıpırdamaz? Gazetelere demeç vermekten başka iş yapmayışınız karşısında, tınmayacakları açık değil mi? Bu boş sözlerin işe yarayacağına, kendiniz inanıyor musunuz bari?
     Zonguldak halkı; 24 Ocak’ta on binler Ankara’ya akacak. Ankara halkıyla birleşecek, yüzbinler olacaklar. Zonguldak halkı; gün bugündür. Oturduğumuz yerden ÇATES’e sahip çıkabileceğimizi sanıyorsanız, kılımızı kıpırdatmadan santrallerimize, madenimize, Zonguldakımıza sahip çıkılacağını sanıyorsanız, büyük yanılgı içindesiniz. Yatağan işçisiyle omuz omuza olmak diye bir görevimiz var. ÇATES’i savunmak diye bir görevimiz var. Zonguldak’a sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak diye bir görevimiz var. 24 Ocak’ta Ankara’da olmak diye bir görevimiz var. Bütün sendikaları, bütün kitle örgütlerini, bütün partileri, enerji işçilerini, maden işçilerini, 24 Ocak’ta Ankara’da olmaya, Yatağan işçisi ile, yüzbinlerle birleşerek, santrallerimize, madenlerimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.”




(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.149.234.141  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır