Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İller Bankası ekibi, Deşarj Sistemi çalışmalarını denetledi
İller Bankası ekibi, Deşarj Sistemi çalışmalarını denetledi
 
   

     Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’nun da takip ettiği denetimlerde, İller Bankası teknik elemanları, kara ve denizdeki boru döşeme çalışmalarını yerinde denetledi. İller Bankası ekipleri, ölçüm yapmak suretiyle deniz dibine döşenen boruların olması gereken derinlikte olup olmadığını da kontrol etti. Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi inşaatının büyük bir kısmının tamamlandığını belirterek, en geç Mart ayının sonunda sistemin hizmete girmesini hedeflediklerini bildirdi.
     Çimenoğlu, şöyle dedi: “İlçemizdeki Derin Deniz Deşarj Arıtma Sistemi çalışmalarımız devam ediyor. Deniz dibine boru döşeme çalışmalarımızın yanı sıra, İncivez Deresi’nin denizle birleştiği noktasından 690 Evler semtine kadar olan kara hattında da boru döşeme çalışmaları sürüyor. Kıyıdan itibaren 1900 metre açığa kadar en uç noktasında -19 metre derinliğe ulaşacak şekilde deniz dibine boru döşeniyor. İller Bankası’ndan gelen teknik ekipler, yüklenici firmanın şu ana kadar yaptığı çalışmaları denetliyorlar. Yapılan çalışmayı ve ölçüm yapmak suretiyle deniz dibi derinliğini denetliyorlar. Şu anda, denize boru döşeme çalışmalarında 1500 metrelik bir mesafe tamamlanmak üzere. Yaklaşık 450 metre civarında döşenmesi gereken bir boru hattı kaldı. Deniz dibi derinliğinde de -16 metreye kadar ulaşıldı. Yüklenici firma deniz dibindeki boru döşeme çalışmalarını Şubat ayının ortasında ve ya sonunda tamamlanacağını belirtiyor. Hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Eğer hava muhalefeti olmaz ise bu hızla Mart ayının ortasında Derin Deniz Deşarj Sistemi hizmete girmiş olacak. Yani, tahminlerimizden iki ay kadar önce çalışmalar tamamlanmış olacak. Böylece, Alaplı Deresi’ne ve denize kanalizasyon akmayacak ve kanalizasyon atıkları arıtıldıktan sonra denizin 1900 metre ilerisine ulaştırılacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiden bu sistemin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.22.61.246  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..
27 Nisan 2024
19 Kasım 2023 tarihinde Kdz. Ereğli’nin tarihinde yaşadığı en büyük felakette büyük zarar gören Türk..
27 Nisan 2024
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda..
26 Nisan 2024
Farklı okullardan lise öğrencilerinin katılacağı KEALMUN’24 konferansı 26-27-28 Nisan tarihinde Kdz...
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır