Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hasdal’daki tutsak askerler Genelkurmay Başkanı’na neyi sordular?
Hasdal’daki tutsak askerler Genelkurmay Başkanı’na neyi sordular?
 
   

     E. Amiral Türker Ertürk, Hasdal Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan asker arkadaşlarına yaptığı ziyaretin ayrıntılarını EreğliBülteni ile paylaştı. Bazı arkadaşlarını ziyaret ederek bir süre görüştüklerini anlatan Ertürk, Hasdal’daki Balyoz Davası hükümlüsü askerlerin gündemdeki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti.
     Askerlerin, mensupları oldukları ve yıllarca çatısı altında görev yaptıkları Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, kendilerine sahip çıkmamasından şikâyet ettiklerini anlatan Ertürk, şöyle dedi: “Hasdal’da bugün görüştüğüm arkadaşlarım, olayları izliyorlar, takip ediyorlar. Ve durumdan son derece şikâyetçiler. Bugün özellikle, gördüğüm ve dikkatimi çeken bir durum vardı. Hasdal’da birkaç kişi hariç tamamen denizciler kalmış. Maltepe’de ise tamamen denizciler var. Hasdal’da konuştuğum arkadaşlarım, genel olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kendilerine sahip çıkmamasından şikâyetçiler. Diyorlar ki; ‘Başbakan suçlulara, suçüstü yakalanan adamlarına sahip çıkıyor. Biz vatanımıza hizmetten başka hiçbir şey yapmadık. Asker olarak, vatanımıza hizmet etme görevini en iyi şekilde yerine getirdik. Bizlere ne yazık ki, Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanı sahip çıkmadı, çıkmıyor. Bu bizleri, içinde bulunduğumuz durumdan da daha çok yaralıyor.’ Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Genelkurmay Başkanı’nın kendilerine sahip çıkmadığını bu sözlerle anlatıyorlar.”
     Ertürk, ‘Görüştüğü askerlerin Genelkurmay Başkanı Özel’in suç duyurusu ile ilgili ne düşündükleri’nin sorulması üzerine de, şu yanıtı verdi: “Genelkurmay Başkanı’nın son girişiminin de (kumpas suç duyurusu), cemaat dolayısıyla Başbakan’dan kaynaklandığını, MGK toplantısı görüşmeleri nedeniyle bir araya geldiklerinde yapılan konuşmada, Başbakan’ın onayı ile böyle bir girişimde bulunduğunu düşünüyorlar. En acı tarafı bu ki; Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üst yönetimine güvenlerini kaybetmişler. Ben bunu gördüm ve bunu anladım. Hasdal’da tutsak bulunan askerlerin pek çoğunu tanıyorum. Hepsi de vatanlarına hizmet eden pırıl pırıl insanlardır. Yazık diyorum…”
     E. Amiral Türker Ertürk, Hasdal’daki tutsak askerlerin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e sorularını da paylaştı: “Arkadaşlarım, ‘Bu kumpasta, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki unsurlar konusunda da ne zaman harekete geçecek? Donanmanın altına, dijital terör ürünü uydurma CD’yi yerleştiren yılanı ne zaman bulacaklar? Başbakan yargı mensuplarına karşı soruşturma açıyor. Hakimleri, savcıları sürdürüyor. Genelkurmay Başkanı ne zaman harekete geçecek?’ diye soruyorlar.”
     Ertürk, Pazartesi günü de Poyrazköy Davası’nı izlemek üzere Çağlayan Adliyesi’nde olacağını kaydetti.

     Editörün notu - *TCG Hasdal’ın anlamı: Donanma Komutanlığı’na ait gemilerin üzerinde ‘Türkiye Cumhuriyeti Gemisi’ anlamına gelen “TCG” kısaltması kullanılır. Hasdal’da tutuklu bulunan askerler de orayı bir gemiye benzeterek aynı kısaltmayı kullanıyorlar.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.116.28.246  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
13 Mayıs 2024
Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren önceki dönem İmar Müdürü ve Başkan Danışmanı Mustafa Kı..
13 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, Doç. Dr. Vildan Hilal Akçay ile..
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır