Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Uğur Mumcu, bir kez daha haklı çıktı!”
“Uğur Mumcu, bir kez daha haklı çıktı!”
 
   

     Uğur Mumcu’yu, ölümünün 21. yıldönümünde anmak amacıyla Kdz. Ereğli’de ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldılar. Törende, ADD Kdz. Ereğli Şubesi, Ereğli Hukukçular Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Ereğli Şubesi, Ereğli Lisesi Mezunları Derneği, ERDEMİR Vakıf Emeklileri Derneği, Muharip Gaziler Derneği, Tüketici Koruma Derneği, Eğitim-İş Sendikası Ereğli Temsilciliği, Ereğli Kent Konseyi, TGB Ereğli Temsilciliği, İşçi Partisi Ereğli İlçe Örgütü ve CHP Ereğli İlçe Örgütü adına hazırlanan, ortak basın açıklamasını, Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Semih Özkök yaptı.



     Özkök, Gazeteci Uğur Mumcu için 21. kez anma töreninde bir araya geldiklerini belirterek, her anma töreninden sonra katillerin yakalanacağı umuduna biraz daha yaklaştıklarını varsaydıklarını dile getirdi. Özkök, şöyle devam etti: “Ama bu umudumuz her yıl dönümünde kursağımıza bir yumruk gibi tıkanıyor. Bir gün bu alanlar, korkusuz yurtseverlerle hınca hınç dolduğunda biliniz ki o gün katiller yakalanmış olacaklar. Katiller bir kurşunla üç kişiyi vurdular. Hukukçu, gazeteci ve Atatürkçü Uğur Mumcu’yu aramızdan aldılar. Ama bir şeyi hesaplayamadılar, ardından gelen milyonlarca Uğur Mumcu’nun yılmaz ve korkmaz vatan sevdalarını… Yine hesaplayamadılar, bu ülkenin sahipsiz suskun ve hukuksuz olmadığını ve asla olamayacağını. Sevgili Uğur Mumcu’nun katledilişinin üzerinden yirmi bir yıl geçti. Anısı yurtseverlerin, Atatürkçülerin, gazetecilerin, hukuk adamlarının önderi oldu. Bugünlere hep alnı açık başı dik geldik bizler. Katiller ise bir köşede, beklemedikleri bu büyük dalganın hesabını bile yapamayacaklardır.”
     Mumcu’nun, kalpaksız Kuvvacı’lardan birisi ve laik-demokratik hukuk devletinin yılmaz savunucusu olduğunu vurgulayan Özkök, şöyle dedi: “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunamayacağı ilkesini kendine prensip edinmiş devamlı araştıran, üreten gerçek bir Türk aydınıydı. Halkla bütünleşmiş, halkını aydınlığa götüren yolun en güçlü meşalesi idi. Uğur Mumcu’nun bu özellikleri onu acımasızca katledilen Türk aydınlarının simgesi haline getirmiş, Türk toplumunun her kesimi onun ölümünü yüreğinde hissetmiş, onu benimsemiş ve unutmamıştır. Emin olunuz ki; Gezi Parkı’nın her köşesinde ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi ormanlarındaki ağaçların her yaprağında ve bu olaylarda önde koşan, toprağa düşen tüm gençlerimizin omuzbaşında onun aydınlığı vardı. Uğur Mumcu, ulusal bağımsızlığın, çağdaş değerlerin, Cumhuriyetin kazanımlarının ve emeğin savunucusuydu. Emperyalizmin, her türden vurgunculuğun ve irticanın amansız hasmıydı.”
     ADD Şube Başkanı Özkök, suikastler sonucu yaşamını yitiren aydınları saygıyla andıklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “İnanç örtüsü altına gizlenilmeye çalışılan vurgunculuğun, yolsuzlukların yaşandığı günümüzde, Uğur Mumcu yaşadığı dönemdeki fikir ve yaklaşımları ile bir kez daha haklı çıkmıştır. Atatürk resimlerinin ders kitaplarında, duvarlarda, panolarda durmasına bile tahammül edemeyenler, demokrasiyi ve hukuku sadece kendi işlerine geldiği sürece bir araç olarak kullanan, beğenmediklerinde değişmesinin zorunlu olduğu kanaatını bile geliştiren aymazlar, yurt sathını her noktadan kuşatmaktadırlar. Bugün Uğur Mumcu yaşıyor olsa idi, en büyük tepkiyi bizlerle birlikte o gösterirdi. Onu yaşatmadılar çünkü Atatürkçülüğü yaşatmak istemiyorlardı; başaramadılar. O’nu yaşatmadılar çünkü derin devletten besleniyorlardı. Onu yaşatmadılar çünkü ülkemize tekrar Sevr’i dayatmak istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Çünkü biz varız. Türkiye’nin her yerinde bu gün alanlardaki milyonlar… Emaneti olan keskin kalemi ile kırık gözlüğü ve uçsuz bucaksız yurt sevgisi sonsuza dek muhafaza edilecektir. Başta Uğur Mumcu olmak üzere Anayasa Profesörü Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Kemal Türkler, Ümit Doğanay, Necip Hablemitoğlu, Abdi İpekçi, Turan Dursun, Çetin Emeç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve adını sayamadığımız daha nice aydınlanma şehitlerini saygı ile anıyoruz, ülkemizde gerçekleşen tüm faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasını ve yapanların cezalandırılmasını talep ediyoruz. Tüm Atatürkçü düşünceyi benimseyenlerce, gerçekleri yazmaktan yılmayacak cesur kalemlerce ve adaletin gerçekleşmesi için gecesini gündüzüne katan her kademedeki hukukçularca, Kuvva-i Milliye ruhunun tekrar yaratılması gerektiği düşüncemizi ve henüz yeteri kadar seslerini çıkarmasalar da bu ülkeyi seven, çağdaş, laik yurttaşların hiçbir zaman karanlık güçlere izin vermeyecekleri inancımızı son bir cümle ile bildirmek istiyoruz. Kırılmayız vurmak ile sayılmayız parmak ile… Biz halkız, yeniden ve daha güçlü doğarız ölümlerde.”
     Özkök’ün konuşmasının ardından, anma törenine katılanlar, Mumcu’nun Atatürk Anıtı önündeki portresine kırmızı karanfiller bıraktılar.
/>




(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 » GECİKMİŞ ADALET; ADALET DEĞİLDİR. “ADALETE UĞURLAR OLSUN” Ünal SAVAŞ

UĞUR MUMCU; GELMİŞ GEÇMİŞ EN DÜRÜST, CESUR VE ARAŞTIRMACI GAZETECİLERİMİZDENDİ. UĞUR MUMCU’NUN HUNHARCA KATLEDİLMESİ DE, BU DÜRÜSTLÜĞÜNÜN, CESARETİNİN VE ARAŞTIRMACILIĞININ BEDELİ OLDU. ANCAK UĞUR MUMCU’YA, DEMOKRASİMİZE VE MİLLETİMİZE BEDEL ÖDETENLER, 21 YILDIR BU HUNHARCA SUİKASTIN BEDELİNİ MAALESEF ÖDEMEDİLER. YERİ ASLA DOLDURULAMAYACAK BASIN VE DEMOKRASİ ŞEHİDİ, MERHUM UĞUR MUMCU´YU UNUTMADIK, KATİLİNİ BULAMAYANLARI DA UNUTMADIK. RAHMETLE, ŞÜKRANLA VE SAYGIYLA ANIYORUM.

GECİKMİŞ ADALET; ADALET DEĞİLDİR. “ADALETE UĞURLAR OLSUN”

“BİR MEMLEKETTE NAMUSLU İNSANLAR DA EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMADIKÇA O MEMLEKET İÇİN KURTULUŞ YOKTUR.” İsmet İNÖNÜ

SAYGILARIMLA...

KENTİNE DEĞİL, KENDİNE ADAY ADAYI OLAN; KARTVİZİT BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARINA HAYIR, HAYIR, HAYIR.
https://twitter.com/unalsavas60
https://www.facebook.com/!/unal.savas.56
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü -   Ünal Savaş / 24 Ocak 2014- 17:11
 
IP   3.149.242.253  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
10 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çe..
07 Mayıs 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) tarafından, “Planlı Eskitme Stratejisi..
06 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, seralarında ürettiği 350 bin ata tohumu domates, biber, patlıcan ve salatalı..
04 Mayıs 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin toplu taşımaya yönelik İstanbul Teknik Üniversitesi ve Çilek Halk Otobüsl..
03 Mayıs 2024
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Niyazi Aşkın Peker, Belediye Başkanı Halil ..
02 Mayıs 2024
OYAK Maden Metalürji Şirketleri Erdemir, İsdemir ve Erdemir Maden, gerçekleştirdiği etkinliklerle 23..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır