Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de ‘Kutlu Doğum Evi’nin açılışı yapıldı
Ereğli’de ‘Kutlu Doğum Evi’nin açılışı yapıldı
 
   

     Ereğli İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğuma Haftası etkinliklerine devam ediliyor. Etkinlikler çerçevesinde Abdi İpekçi Sergi Salonu’nda ‘Kutlu Doğum Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış için pastanın kesimini yapan Müftü Recai Albayrak, “Bu bildiğimiz doğum yılı pastası değil. Yanlış anlaşılmaları burada izale etmek istiyorum. Özellikle basınımızın bu noktada hassas olmasını temenni ediyorum. Bu sadece ikramımızın farklı bir boyutudur. Biz bu niyetle Peygamber haftasına bir ikramla başlıyoruz. Bu niyetle ‘tatlı başlayalım’ diyoruz. Allah, yiyeceğimiz bu pastayı kendisine hizmet etmeye yönelik enerjiye dönüştürsün inşallah.” şeklinde konuştu. “Hz. Peygamber’in ümmeti olmakla ne kadar iftihar etsek azdır. Ama bir taraftan da ümmeti olmanın, o şerefi taşımanın bir takım sorumlulukları olduğu noktasında düşündüğümüzde mesuliyetimizin çok büyük olduğunu da görmekteyiz.” diyen Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, şunları söyledi: “Madem ki biz en büyük insanı Peygamber olarak görüyoruz, inanıyoruz, Yüce Allah’ımız O’nu o şekilde takdim ediyor, o zaman o Peygamber’in hayatına bakmamız lazım. Efendimizin günlük hayatından devlet idaresine kadar, toplumsal hayatın her bölümünde onun engin ve evrensel düşüncelerini ve hayata yansıyan o adımlarını görmemiz gerekiyor. O adımların bizim hayatımızda ne kadar olduğunu kendi içimizde sorgulamamız gerekiyor. Şüphesiz ki bu sorgulamayı güncelleştiren, bu sorgulamayı biraz daha yoğunlaştıran ve başkanlığımızın yıllar önce başlatmış olduğu Kutlu Doğum Haftaları da gerçekten bu noktada bize bir yol açıyor. Bugün burada müftülük olarak görevli arkadaşlarımla beraber, insanımıza Yüce Peygamber Efendimizi ve onun soluğunu hissettirme adına ve Yüce Peygamberimizi daha iyi anlamaya, onun o güzel yaşantısını hayatımıza aksettirmeyi düşünerek heyecanla, coşkuyla bu sembolik olan Kutlu Doğum Evi’ni usule getirdik. Bu bizim için bir semboldür. Ben huzurlarınızda bu hafta içerisinde yaptığımız ve yapacağımız bütün etkinliklerde gerek zihniyle, gerek fikriyle, engin düşünceleriyle ve mesaisiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Peygamber yıllara, aylara, haftalara sığmayacak kadar büyük bir insandır. Eğer biz yoğunlaşmış bir şeyler yapıyorsak sadece usuldendir. Ama biz biliyoruz ki yaşadığımız hayat boyunca her anımızda o Yüce Peygamberi yüreğimizin derinliklerinde hissetmemiz lazım. Onun sevgisini hep canlı tutmamız lazım, onun örnek yaşantısını hayatımıza aktarmamız lazım. Bu düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Kutlu Doğum Haftanız tekrar mübarek olsun.”
     Yapılan konuşmanın ardından Kutlu Doğum Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta sergilenen Hz. Muhammed’in sözlerinin yer aldığı tabloların yanında Erdemir emeklisi Halil Alabaş’ın yaptığı hac temalı maketler de ilgi çekti.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.142.196.27  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır