Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İlik nakli bekleyen genç, iş kazası geçirdi
İlik nakli bekleyen genç, iş kazası geçirdi
 
   

Ereğli’de yaşayan Nurettin Tazegül, 1 yaşında yakalandığı Akdeniz anemisi ile mücadele ediyor. Yedi yıl önce babasını kaybeden ve annesi, iki engelli kardeşi Murat ve Kemal ile yaşayan Nurettin Tazegül, Ereğli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencisi. Hastalığı nedeniyle 11 yaşındaki bir çocuk gibi görünen ve vücudu tam olarak gelişemeyen Tazegül, her 3 haftada bir kan nakli yaptırıyor. Ailesine bakmak için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Nurettin Tazegül, okulun son gününde pulanya makinesinde geçirdiği iş kazası sonucu parmağı koptu. Hastanede yapılan ameliyat ile parmağı göbeğine gömülen Tazegül, parmağının iyileşmesinden sonra iş arayacağını söyledi.
İlik nakli için fazla günü de kalmadığını söyleyen Tazegül, hayırsever vatandaşlardan kendisine yardım etmelerini istedi. Okulda yaşadığı olayı anlatan Tazegül, “Okulun son günüydü. Sınavı veremezsem stajım da yanacaktı. Ben arkadaşlarımdan rica ettim. Ancak her zaman bana yardımcı olamıyorlardı. Parçanın yarısına kadar ittim. Ondan sonra gücüm yetmeyince sağ elimle itmeye çalışınca makine parmağımın üst kısmını kesti. Dokular ve tendonlar zarar görmüş. Özel hastanede ameliyat oldum. Parmağın durumu, dokular zarar gördüğü için karnıma gömdüler. Deriyi kaldırıp üstüne kapattılar. Uzun zamandır böyle. Çarşamba günü ameliyatım var. Parmağımın ondan sonra düzelmeye başlayacağını söylediler. Ancak bu nedenle iş imkanı bulmakta zorlanacağım. Ben sadece ilik nakli konusunda yardım istiyorum. Nasıl Soma’daki kardeşimize yardım ettiniz, ben de yardım istiyorum. Sizin de evladınız olabilirdim. Sizin de evladınız olabilirdi. 19 yaşıma geldim. Eğer bu yaşta ilik nakli olamazsam bir daha kesinlikle ilik nakli olamayacağım. Şimdi bile riskli. Ben sadece ilik nakli için yardım bekliyorum.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.226.177.223  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır