Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Bağımsız yargı, bağımsız savunmayla mümkündür”
“Bağımsız yargı, bağımsız savunmayla mümkündür”
 
   

     Kdz. Ereğli’de, 2014-2015 adli yılının açılışı nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Zonguldak Barosu Karadeniz Ereğli İlçe Temsilcisi ve Karadeniz Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Av. Tayyar Kartal’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende avukatlar adına bir konuşma yapan Av. Tayyar Kartal, sözlerinin başında geride bırakılan adli yıl içerisinde hayatını kaybeden Av. İbrahim Karasu ve Av. Halil Kuru’yu saygı ve rahmetle andıklarının altını çizdi. Kartal, “Yeni bir adli yılın açılışında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda toplandık. Atamızın ‘Yurtta Sulh, Dünyada Sulh’ anlayışını savunan ve yaşama hakkına mutlak anlamda inanan avukatlar olarak, yakın coğrafyamızda boy gösteren masum sivil halk üzerinde gün geçtikçe artan ve kimyasal silah kullanma boyutuna varan her türlü terörü ve katliamları bu vesileyle lanetliyoruz.” dedi. Güçlü, güce sahip olanların da adaletli olmaları gerektiğini savunan Kartal, şu görüşlere yer verdi: “Adalet bir toplumdaki en üstün değerdir. Bu nedenle de gerek bireylerin vicdanlarında gerek uygulamacılar tarafından üst düzeyde özümsenmesi gerekir. Adalet, toplumların geleceğinin de en önemli güvencesini teşkil etmektedir.”
     Demokratik hukuk devletlerinde yargılama faaliyetlerinin merkezini savunma hakkının oluşturduğunu dile getiren Kartal, şöyle devam etti: “Avukatı ve avukatlık mesleğini, özgür, özerk kılmak, yargılama sürecinde etkili ve işlevsel yapmak yaşamsal değerdedir. Güçlü ve bağımsız bir yargı için güçlü, güvenceli ve bağımsız bir savunma gerekir. Güçlü adalet ve demokrasi için güçlü yargı, güçlü yargı için güçlü savunma, bağımsız yargı için bağımsız savunma gerekir. Birçok yargısal sorunun devam ettiği, avukatsız bir yargı anlayışının yayılmaya çalışıldığı, çevrenin umarsızca katledildiği, dünyanın birçok yerinde ve özellikle yakın coğrafyamızda temel insan haklarının hiçe sayıldığı, masum sivillerin katledildiği bir ortamda yeni bir adli yılı açıyoruz. Hiç kimse onu bulandırmadığı ve ihmal etmediği sürece hukuk, teneffüs ettiğimiz hava gibi görünmez ve tutulmaz bir şekilde etrafımızı kaplar. Hukuk ancak kaybettiğimiz zaman değerinin farkına vardığımız sağlık gibi sezilmez bir şeydir. Adalet ve demokrasinin yerleştiği ve hukukun yaşamın her alanında ve devletin her kademesinde egemen olduğu bir Türkiye ve dünya özlemiyle yeni adli yılın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
     Tören, Kartal’ın konuşmasının ardından, avukatların Atatürk Anıtı önünde fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.





 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.192.132.66  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır