Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uydu frekansları değişti, yurttaşlar elektronikçilere akın etti
Uydu frekansları değişti, yurttaşlar elektronikçilere akın etti
 
   

     Dün gece 00.00 itibari ile Türksat 4-A uydusuna geçilmesiyle birlikte eski frekansların iptal olması vatandaşların elektronik tamircilerine akın etmesine neden oldu. Sabahtan bu yana oldukça yoğunluk yaşayan elektronik tamircileri, cihazların yeniden kurulumu ve yazılımını yapmak için çalışmalarına başladı. Marka ve modele göre 15 dakika ila 1 saat arasında değişen yüklemelerden dolayı yığılmaların olduğu dükkânlarda vatandaşlar cihazlarını bir an önce alabilmenin yolunu ararken, iş yeri sahipleri de yoğunluktan dolayı cihazların bir sonraki güne kalabileceğini belirtiyor. Cihazların yükleme fiyatı olarak 10 ila 15 lira alınırken, vatandaşların talebine cevap vermek isteyen iş yeri sahipleri de zor anlar yaşıyor.
     İşyeri sahiplerinden Murat Özdemir, sabahtan bu yana gelen cihazların kurulumunu yapmak için çaba harcadıklarını ve gün boyunca da çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Özdemir, “Yaşanan sorun uydu sistemlerinin değişmesinden kaynaklanıyor. Uzaydaki 3-A uydusunun süresi 6 seneydi. 6 sene tamamlandı. Yeni atılan 4-A uydusuna geçildiğinden ve yazılımların değişmesi gerektiği için cihazlar gelmeye başladı. Bir cihaz marka ve modeline göre 15 dakika ila 1 saat içerisinde kurulumu yapılıyor. Bu saate kadar 50’nin üzerinde cihaz kurulumu yapıldı.” dedi. Bir başka elektronik tamircisi Kadir Alper ise şu ana kadar kendilerine gelen cihaz sayısının yaklaşık 200 civarında olduğunu ve cihazların kurulumunun yapılmasının ardından sahiplerine kısa mesaj ile bildirildiğini söyledi. Alper, “Büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Boğulduk diyebiliriz. Cihazlarla ilgili bilgiyi müşterilerimize kısa mesaj atarak bildiriyoruz.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.16.218.62  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır