Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hasta kabulüne başlandı ama yol sorununa çözüm bekleniyor
Hasta kabulüne başlandı ama yol sorununa çözüm bekleniyor
 
   

     Ereğli’de 2011 yılında başlanan 350 yataklı Ereğli Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinden itibaren taşınmaya başlayan hastanede ilk gün hasta yoğunluğu yaşandı. Kurulumundan itibaren 250 bin hastaya hizmet verecek olan hastanenin tek sorununun ise yapılmayı bekleyen yol sorunu olduğu ifade edildi. Hastanenin açılmasıyla birlikte Belediye Meclis üyeleri ile birlikte hastaneyi gezen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Hastane yöneticisi Muharrem Erdem’den bilgi aldı. Hastanede hastaları da ziyaret edilirken, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yol sorununun halledileceğini söyledi. Yeni hastanenin eski hastanenin taşınması ile birlikte hizmet verdiğini ifade eden Hastane yöneticisi Muharrem Erdem, yeniliklere de devam edileceğini kaydetti.
     Erdem, “Hizmetlerimiz sanki eski binamızdaymışız gibi devam ediyor. Burada 350 yatakla hizmet vereceğiz. 350 yatağın 59’u yoğun bakımda, 25’i acildeki müşahede odamızda var. Tüm odalarımızda tuvalet, banyo, televizyon, buzdolabı mevcut. 111 tane tek, 91 tanede çift kişilik odamız var. Tıbbi teknoloji ve mefruşatını da yeniledik. Tıbbi cihazlarımız eski hastanede her gün yenileniyordu. Burada da üzerine daha ilaveler yapıldı. En son iki hekimimiz göreve başladı. Birisi kadın doğumcu, diğeri kardiyoloji uzmanı. Pratisyen hekimler de görevlerine başladılar. Hekim takviyesi de devam etmekte. Teknolojik yatırımlarımız devam edecek. Günün koşulları neyi gerektiriyorsa tıbbi yatırım açısından hepsi de burada gerçekleştirilecek. Burada Ereğli ve Alaplı olarak 220 bin nüfusa hitap ediyoruz. Ama biz Kozlu, Akçakoca, Düzce ve Zonguldak’tan da hasta bekliyoruz. İnşaat olarak maliyet 50 milyon TL’ye yaklaştı, tıbbi cihaz olarak da içerisine yaklaşık bir 10 milyon TL harcama gerçekleşti. Hastanenin toplam maliyeti 59-60 milyon TL civarında.” dedi.
     Yeni hastaneye ulaşımı sağlayacak olan yolun bir kısmına belediye tarafından asfaltlama çalışması yapılırken, bir kısmı ise stabilize olarak kaldı. Hastaneye ulaşmak isteyen hasta ve ambulanslar TOKİ toplu konutlarından dolaşmak zorunda kalırken, araçlar ve ambulansların hastane dönüşünde ana yola girişte büyük sıkıntı yaşadıkları objektiflere yansıdı. Hastaneye ulaşımı sağlayan yolların bir an önce yapılması istenirken, Ereğli Belediyesi ise geçici bağlantı yolları ile ulaşım sorununu çözmeye çalıştı.
 
 
Yorumlarınız
 » madem daha eksiklikler vardı bunlar tamamlandıkdan sonra taşınma olsaydı olmazmıydı neden bir şey doğru yapılmaz bu ülke de illa vatandaşın eziyet cekmesimi gerekiyor 1ay sonra taşınma olsaydı da yol sorunuda cözülmüş olunurdu
-   zekai eyüboğlu / 01 Ekim 2014- 07:39
 
IP   3.145.191.22  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır