Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Yolsuzluk iddialarına takipsizliğe protesto
Yolsuzluk iddialarına takipsizliğe protesto
 
   

     Liman Caddesi üzerindeki Adliye binası önünde toplanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı üyeleri ve beraberindeki grup, ilk olarak basın açıklaması yaptı. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün de hazır bulunduğu grup adına konuşan CHP İl Başkanı Fikret Zaman, 17 Aralık 2013 tarihindeki soruşturmanın asrın en büyük yolsuzluk soruşturması olduğunu belirterek, “Hakim kararıyla gerçekleştirilen teknik dinleme ve telefon kayıtları ortalığa saçılmış, bakan çocuklarının yatak odalarındaki banka kasaları, para sayma makineleri, paralar, genel müdürlerin evinde ayakkabı kutularındaki milyon dolarlar, halkın gözü önüne serilmiş, ‘paraları sıfırla’ ve ‘tamam babacığım’ konuşmaları ülkemizin geçtiği acı süreci tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur.” dedi.
     17 Aralık yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili takipsizlik kararını, Türk yargısının kara günü olarak nitelendiren Zaman, “Siyasal iktidarın bugün geldiği ahlak sınırlarını aşan ve tüm yolsuzluk ilişkilerini deşifre eden 17 Aralık yolsuzluk soruşturması, ‘delillerin usulüne uygun toplanmamış olması vb.’ gerekçelerle kapatılarak hepimizin gördüğü süreçle ilgili takipsizlik kararı verildi. Verilen bu karar hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması ile ilgili takipsizlik kararının verildiği gün, siyasal iktidarın ağır baskısı altındaki Türk yargısının kara günüdür. Bu karar, geçmiş ve geleceğimizde izleri hiçbir zaman silinmeyecek ve unutulmayacak kara bir lekedir. Bu utanç gününün anısına siyah çelengimizi bırakıyoruz.” şeklinde konuştu. Daha sonra İl Başkanı Zaman, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve beraberindekiler Adliye merdivenlerinin önüne ‘Adaletin Kara Günü’ yazılı siyah çelenk bıraktı.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.222.184.162  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır