Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Asansör faciasında ölen işçilerin ailelerine ‘takipsizlik’ şoku
Asansör faciasında ölen işçilerin ailelerine ‘takipsizlik’ şoku
 
   

     Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında 6 Eylül 2014’te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör faciasıyla ilgili Torunlar GYO’nun sahiplerine açılan davaya takipsizlik kararı verilmesi, acılı ailelerin tepkisine neden oldu. Asansör kazasında ölen 2 çocuk babası Cengiz Tatoğlu’nun (38) memleketi Zonguldak’ta yaşayan babası Selim Tatoğlu (58), firma avukatının karardan bir gün önce anlaşma talebinde bulunmak üzere kendisini aradığını ileri sürdü. Verilen takipsizlik kararını memleketi Zonguldak’ın Beycuma beldesine bağlı Kaleoğlu Köyü’nde öğrenen Selim ve Müzeyyen Tatoğlu çifti, büyük şok yaşadı. Bu kararla adaletin yerini bulmadığını ifade eden maden emeklisi 3 çocuk babası Selim Tatoğlu (58), haklarını aramaya devam edeceklerini kaydetti. Oğlunun mezarı başında dua eden anne Müzeyyen Tatoğlu (59), “Ben dava açacağım yeniden. Benim çocuğumun cenazesi hamur gibi ezilmiş halde getirildi. Bu çocuklar boşuna mı ezildiler orada? Bu asansörde arıza bulundu. Biz bu kararı kabul etmiyoruz.” dedi. Oğlunun mezarı başında her gün dua ettiğini belirten anne Tatoğlu, “Ben bütün namazlarımın arkasından dua ediyorum. Buraya geldiğim zaman ağlamadan duramıyorum. Buraya gelmemi istemiyorlar.” diye konuştu.
     Maden ocaklarından emekli baba Selim Tatoğlu ise kendisini bir gün önce firmanın avukatının arayarak anlaşma talebinde bulunduğunu iddia etti. Tatoğlu, “Takipsizlik kararı geldiyse biz tekrar mahkeme açarız. Artık hukuk onu nasıl incelemesi gerekiyorsa inceler. Karardan bir gün önce akşam bayan bir avukat aradı beni. O işyerinin avukatıymış. Bana ‘falanca aile 700 bin liraya anlaştı, anlaşalım’ dedi. Ben ‘onların paraya ihtiyacı varmış, anlaşmış’ dedim. ‘Aynı durumda sizin oğlunuz olsaydı siz ne yapardınız’ dedim.” ifadesini kullandı. Oğlunu olaydan sonra güçlükle teşhis edebildiğini hatırlatan Selim Tatoğlu, şunları söyledi: “İş arkadaşları cenazeyi gösterdi. Ben bu değil dedim. Benim oğlumun alnında ve parmağında çizik vardı, ona bakarak tanıdık. Yoksa bulamayacaktık. Yüzleri gözleri toz içinde, ağızları toprak dolmuş vaziyetteydi. Bu kararla adalet yerini bulmadı. Sen 10 kişiyi öldür, sonra takipsizlik kararı çıksın.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.143.244.83  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır