Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Gözlerim ağlamaktan görmez oldu, 5 yıldır oğlumun hesabı sorulmadı!”
“Gözlerim ağlamaktan görmez oldu, 5 yıldır oğlumun hesabı sorulmadı!”
 
   

     Kilimli ilçesi Subatan Mahallesi’nde ikamet eden 4 çocuk sahibi Sebahat ve Satılmış Kocakaya çifti, oğullarının mezarı başında dua etti. Her maden faciasında acılarının tazelendiğini anlatan acılı anne Kocakaya, “Karaman’daki olaylar, acımızı tazeliyor. Televizyonu açamıyorum. Biz de bekledik, o günleri yaşadık. Yakın bir yer olsa onların acısını paylaşmaya gideceğim. 5 yıldır bizim acımız dinmedi. Bizi hiç sayıyorlar. Herkes kendi acısına yanıyor. Enerji Bakanına telefon açıyorum, sekreteri çıkıyor, o sizi aramak isterse arar diyor. Burası Türkiye değil mi?” dedi. Oğlunun öldüğü maden faciasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hesabının sorulmamasına tepki gösteren Sebahat Kocakaya, "Oğlum öleli 5 yıl oldu. Hesabı sorulacak deniyor ama ben buna da inanmıyorum. Sorulmasını istiyorum. Bir evlat kolay yetişmiyor. Kaç sene geçti daha hesabı sorulacak. Benim sağ gözüm ağlamaktan görmez oldu. Su altında kalanların hesabını soracağız diyorlar. Bizimkiler insan değil miydi, 5 yıldır bunların hesabı neden sorulmadı? Soma’da ölenler şehit sayılıyor, biz Türkiye’de yaşamıyor muyuz? Benim 23 yaşında bir oğlum daha var. Ocağa koyup da nasıl çalıştırayım? Abisinin öldüğünde liseye gidiyordu, şimdi işsiz. Haliniz ne diye soran yok. Arıyorum, telefonlarımı açmıyorlar. Enerji Bakanını arıyorum, sekreterleri çıkıyor, bizi görüştürmüyorlar. Bakan bey bize söz vermişti. Şimdi arıyorum, görüştürmüyorlar.” diye tepki gösterdi.
     Gözü yaşlı anne Kocakaya, oğlunun mezarındaki resmini öpüp gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, “Güzel yüzlü yavrum, annen ağlarken sen de ağlardın. Niye ses vermiyorsun, gözümün yaşına dayanamazdın.” diye ağıt yaktı. Eşiyle mezarlığa gelen maden emeklisi baba Satılmış Kocakaya da oğlunun mezarı başında fenalık geçirdi. 17 Mayıs 2010’da TTK Karadon Müessesesi ocağı eksi 540 kodunda galeri açma işini üstlenen taşeron Yapı-Tek firmasının 30 işçisi grizu patlamasında yaşamını yitirmişti. Yaklaşık 5 yıldır devam eden ve sorumlularının tutuksuz yargılandığı grizu davası yarın görülecek.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.224.51.168  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır