Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Demokratik kitle örgütlerinden Cumhuriyet Gecesi etkinliği
Demokratik kitle örgütlerinden Cumhuriyet Gecesi etkinliği
 
   

     Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz. Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kdz. Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi, Kdz. Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği ve Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Mavi Organizasyon’da gerçekleştirilen Cumhuriyet Gecesi’ne; sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda yurttaş katıldı. Geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren hazırlıkları yapılan Cumhuriyet Gecesi’nde, derneklerin başkanları konuklarla tek tek ilgilendiler. Konukları masalarında Atatürk fotoğraflarından oluşan takvimler ve bayrakların karşılaması beğeni görürken, etkinliğin başında Atatürk fotoğraflarının yer aldığı sunum ve müzik dinletisi gerçekleştirildi. Açılış konuşması sırasında etkinliği ortaklaşa gerçekleştiren dernek başkanları sahneye davet edilirken, açılış konuşmasını ADD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Özlem Kölemenoğlu yaptı. Katkılarından dolayı konuklara ve dernek yönetimlerine teşekkür eden Kölemenoğlu, “Günümüzde karanlık emellerini gerçekleştirmek uğruna Atatürk’e, Cumhuriyet devrim ve kazanımlarına fütursuzca saldıranlar geçmişte de vardı ancak başaramadılar, başaramayacaklar. Bizler, Cumhuriyeti korudukça Atatürk devrimlerine sahip çıktıkça Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Türk insanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.
     Video gösterimlerinin yanı sıra, Kdz. Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin de bir zeybek gösterisi yaptığı gecede, programa Atatürk’ün Sevdiği Şarkılarla devam edildi. Geceye özel 91. yıl pastası öğrenciler tarafından 10. Yıl Marşı eşliğinde kesilirken gecenin devamında hep bir ağızdan Gençlik Marşı, İzmir Marşı gibi birçok marş Türk bayraklarıyla birlikte büyük bir coşku ile okundu. Kapanış konuşmasını yapan Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Aykut Ateş, geceye katılan çok sayıda konuğa teşekkür ederken, bu etkinliğin birçok sivil toplum kuruluşu tarafından sahiplenmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti. Geceye Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi, Ted Kdz. Ereğli Koleji ve Utku Koleji gibi okulların yanı sıra, Ereğli Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği, Kdz. Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği, Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, Türk Hava Kurumu Kdz. Ereğli Şubesi ve Tüketici Koruma Derneği Kdz. Ereğli Şubesi derneklerinin katıldıkları gözlendi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.136.154.103  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır