Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Fil hastalığına yakalanan yurttaş, yardım bekliyor
Fil hastalığına yakalanan yurttaş, yardım bekliyor
 
   

     Eşi vefat ettikten sonra Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde oğluyla birlikte yaşamaya başlayan 3 çocuk sahibi Rasim Sarıbaş’ın, MTA’dan emekli olduktan sonra 17 yıl önce sağ ayağı şişmeye başladı. Hastanede o dönemde tedavi olan Sarıbaş’ın ayağı kısmi olarak iyileşti. Fakat Sarıbaş, 10 yıl sonra ayağındaki problemin tekrar nüksettiğini belirterek başından geçenleri şöyle anlattı: “20 yıl idare etti. 2007’de sağ bacak iyice büyüdü, 2011’de ise sol ayak da büyüdü. Bir kez daha hastaneye yattım. Bir çaresini bulamadık. İyi olmak için doktor araştırıyoruz. Sağa, sola, bakıyoruz. Çocuklar bakıyor. İstanbul’da yaşayan kızım, doktor arıyor. Şu durumda bir yere gitme imkânım yok. Yazın okullar tatil olduğu zaman gideceğim. Doktorların bazıları ‘bunun tedavisi yok, bu hastalık seninle yaşar’ diyor; bazıları ‘var’ diyor. Ben de ne yapacağımı şaşırdım. Umudum var. Televizyonda bir doktor, günde 1 saat lazer tedavisiyle, bu tür hastalığı ‘10 günde iyileştiriyorum’ demiş. Ondan randevu alacağız.”
     Yürümekte güçlük çekse de evin ihtiyaçlarını kendisinin gördüğünü anlatan Sarıbaş, “Ben yürümekte güçlük çekiyorum. Ayakkabı giyemiyorum, çünkü olmuyor. Kendi ihtiyacımı zor da olsa yapabiliyorum. Evin yakınındaki markete gidiyorum, kendi ihtiyacımı görüyorum, geliyorum yemeği kendim yapıyorum. Zor oluyor ama çare yok. Sobanın külünü de sağ olsun, komşular döküyor.” şeklinde konuştu. Halk arasında fil hastalığı olarak bilinen çok da yaygın olmayan bir hastalık türü. Tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanıyor. Lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanıyor. Dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden oluyor. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebiliyor ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkıyor.



 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   52.15.112.69  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır