Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Üniversitelilerden ‘Okuyan Adam Projesi’
Üniversitelilerden ‘Okuyan Adam Projesi’
 
   

     Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Ereğli Belediyesi’nin de katkıları ile topluma hizmet dersi kapsamında sahil bandında ‘Okuyan Adam’ projesi gerçekleştirdi. Ellerindeki kitaplarla sahil bandına gelen öğrenciler, uzun kuyruk oluşturarak kitaplarını okumaya başladı. Bazı öğrenciler üzerlerine astıkları ve kitap okumanın faydaları yazılı pankartlarla Ereğlili vatandaşları kitap okumaya davet etti. Yoldan geçenler ise öğrencilerin isteklerini geri çevirerek yürümeye devam etti. “Okuyan adam” projesi hakkında öğrenci arkadaşları adına konuşan Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden Emrah Özsoy, amaçlarının farkındalık meydana getirmek ve insanlara kitap okumayı sevdirmek olduğunu söyledi. Özsoy, kitap okuma projelerine katılımın az olmasının sebebi olarak ise yaptıkları etkinliğin insanların siyasi bir eylem olarak algılandığı ve ondan dolayı katılım olmadığını söyledi.
     Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Baki Kara, belediye olarak eğitim fakültesine ve öğrencilere ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi. Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yardımcı Doçent Doktor Ramazan Şükrü Parmaksız da konuşmasında, insanların kitap okumalarını istediklerini, okuyan kesimden zarar gelmeyeceğini düşündükleri için böyle bir projeye imza attıklarını söyledi. Etkinliğe katılan Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencisi Mukaddes Nisa Ergül, “Okuyun hayata daha güzel bakın” derken, Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden İlyas Sel ise “Mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor. Bu nedenle bizler buradayız” dedi. Yapılan etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.189.170.17  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..
22 Nisan 2024
Ereğli ilçesinde bir yıl önce işlenen cinayette ağır ceza mahkemesinde karar davası görüldü...
22 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde Jandarma üniforması ile Genel Bilgi Toplama (GBT) yapan kadın, asker deği..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin askeriyeden devralarak bu yıl halkın ziyaretine açtığı Kale Tepe yoğun il..
20 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Salı Günü Çocuk Şenliği düzenliyor. Başkan Posbıyık, sokak oyunları..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır