Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ticari araç sürücülerine seminer verildi
Ticari araç sürücülerine seminer verildi
 
   

     İlçede görev yapan ticari araç sürücü ve sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği’nden Burhan Semizoğlu, polis memuru Emrah Engin ve Jandarma Trafik Büro Amirliği’nden Jandarma Başçavuş Hakan Bozkurt katıldı. Toplantıda konuşan Burhan Semizoğlu, ilk olarak araç sürücülerinin yorgun olarak direksiyon başına geçmemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Semizoğlu, “Yapmış olduğunuz iş gereği hassas bir görev üstleniyorsunuz. Yorgunluk, sizin mesleğinizin en sevmediği, en çok risk oluşturan noktalardan bir tanesi. Ne kadar usta şoför olursanız olun, ne kadar dikkatli olursanız olun yorgunlukta sizin ustalığınız bir yere kadardır. Yorgunluk belirtilerini biliyorsunuz. Yıllardır bu işin içindesiniz. Yeni başlayan arkadaşlarınız var. Sizlerden tecrübelerinizi bu arkadaşlarla paylaşmanızı istiyoruz.” dedi.
     Trafikte en fazla ihbarın ticari araçlar üzerine geldiğini kaydeden Semizoğlu, yolcu indirme ve bindirme, durak kullanımı ve diğer konularda ticari araç sürücülerinin daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Servis sürücülerinin öğrencilerin gazına gelerek yüksek sesli müzik dinledikleri, kırmızı ışıkta geçtikleri konusunda kendilerine bilgi geldiğini söyleyen Semizoğlu, “Trafik içerisinde yapmış olduğunuz kural hataları sizde daha fazla yankı uyandırıyor. Camianıza da zarar veriyor. En çok ihbarlar ticari araçlar üzerine geliyor. En yoğun ihbarlarımız öğrenci servis araçlarının kırmızı ışıkta geçtiği, öğrencilerin ayakta olduğu, yüksek sesle müzik yayını yaptığı bu tür ihbarlar bizlere geliyor. Son zamanlarda ihbarlarda düşüş var. Ancak öğrencinin isteği olsun diyerek, içerideki çocuğun gazına gelerek mi diyelim ne diyelim. Müzik sesini sonuna kadar açıyor ve ya ‘Şu araba bizi geçti. Amca şunu solla, geç’ dediklerin de bu tür gaza getirmelerle çocukların istekleri doğrultusunda hareket eden arkadaşlarımızın olduğu kulağımıza kadar geliyor. Bizde tespit yok, ancak velilerden bizzat bize kadar geliyor. Onlar da çocuklarından duyuyormuş. Sevgili öğrenci servisi taşıyan arkadaşlar. Araç içerisinde yapmış olduğunuz bütün hali hareket, tavır ve davranışlar emin olun bize kadar geliyor” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.188.241.82  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır