Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Savcı, kocasını boğarak öldüren kadını haklı buldu
Savcı, kocasını boğarak öldüren kadını haklı buldu
 
   

     Eyleminde meşru savunma ve zorunluluk hali bulunduğu gerekçesiyle 24 yıla kadar hapis istemiyle 1 yıldır ‘tutuksuz’ yargılanan Erke, Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki altıncı duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmaya ölen Muhammet Ali Erke’nin babası Ethem Erke, kız kardeşi Derya Balkan ve avukatlar katıldı. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Ayşegül Erke, eve alkollü gelen eşi Muhammet Ali Erke’yi, kendisini ve 4 çocuğunu dövdüğü gerekçesiyle boğarak öldürdü. Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan’ın verdiği mütalaaya göre; sanık Ayşegül Erke ile evlilikleri süresince alkol alışkanlığı bulunan maktul Muhammet Ali Erke eşine ve çocuklarına şiddet uyguluyordu. Olayın yaşandığı gece yine eve alkollü şekilde gelen maktul Muhammet Ali Erke eşine yine sözlü ve fiziksel şiddet uyguladı. Ali Erke, çocuklarına ve eşine hakaret edip, ayrıca eşine nedensiz bir şekilde bıçakla saldırdı. Sanığın da maktulü itip yere düşürdüğü ve yeniden kendisine saldırmak istemesi üzerine boynuna sarılıp boğma olayı vuku buldu. Erke, eşinin öldüğünü anlayınca polisi arayarak teslim oldu.
     Olayda yaşam hakkına yönelik haksız bir saldırı olduğu, saldırı ve savunmanın ise eş zamanlı olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Savcısı, “Saldırının yaşam hakkına yönelik olması, saldırı ile savunmanın eş zamanlı bulunması, saldırı ile savunma arasında oran bulunması koşullarının gerçekleştiğinin kabulü ile sanığın eylemini haklı görülebilir bir korku ve telaştan kaynaklanan güdü ile savunma sınırını zorlayarak gerçekleştirdiği anlaşıldığından TCK’nın 27/2 gereğince sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur” dedi. Baba Ethem Erke, mütalaaya katılmadığını belirterek, sanığın tutuklanmasını istedi. Sanık Ayşegül Erke ise iddia makamının görüşüne katıldığını ve tamamen gerçekleri söylediğini kaydetti. Mahkeme heyeti duruşmayı, 10 Şubat 2015 tarihine erteledi. Ayşegül Erke, polis korumasında adliyeden ayrıldı. Mahkeme çıkışı ölen Muhammet Erke’nin babası Ethem Erke, gazetecilerin sorusu üzerine, “Burada adalet yazıyordu ama göremiyorum” diyerek tepkisini dile getirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.221.239.148  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır