Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Türk Tarih Kurumu’nun yeni çalışmasının gizemli yok oluşu
Türk Tarih Kurumu’nun yeni çalışmasının gizemli yok oluşu
 
   

     Türk Tarih Kurumu (TTK)’nun resmi twitter hesabından 19 Eylül 2014 tarihli yapılan duyuruda[1], “Kurumumuz tarafından hazırlanan Ermeni Meselesi web sitesi http://ermenimeselesi.ttk.gov.tr/ kullanıcıların hizmetine sunuldu” ifadesiyle, kurumun yeni çalışması kamuoyuna açıklandı. Ayrıca bu yeni projeyi Başbakanlık’a bağlı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu da, “kurumsal haberleri” başlığı altında yayınladı[1]. Milliyet, Türkiye ve Yeni Şafak gazetelerinin yanı sıra, bazı yabancı kaynaklar da bu yeni çalışmayı tanıtan haberler yaptılar. Üstelik bu haberlerden birisini, Türkiye Gazetesi’nde yer verilen tanıtım haberini, Türk Tarih Kurumu kendi resmi sayfasındaki “Basında Türk Tarihi Kurumu” bölümünde yayınladı.[2]
     Milliyet’te yayınlanan haberde, “Türk Tarih Kurumu’nun uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Ermeni Meselesi’nde internet açılımı yaptığı”, kurumun, “bugüne kadar Ermeni Meselesi konusunda yapılan bilimsel çalışma ve belgeleri ilk kez internet üzerinden halkın erişimine açtığı” belirtiliyor; uzun süredir üzerinde çalışılan bu proje kapsamında “ilerleyen dönemde de yabancı araştırmacıların faydalanması için İngilizce tercümelere yer verileceği” bildiriliyordu. Ayrıca haberde, TTK Başkan Yardımcısı Ahmet Belada’nın proje hakkındaki şu sözleri de yer alıyordu: “Türk-Ermeni İlişkileri Külliyatı’nın 10 ciltlik kısmı tamamlanarak hizmete açıldı. Proje bittiğinde toplam 40 ciltlik bilimsel çalışma halkımızın hizmetine sunulmuş olacak. Arşiv sitemizde 400 akademisyen tarafından hazırlanan yüzlerce bilimsel makale yer alıyor. Sayfa bazında ele alırsak binlerle ifade edilecek doküman olduğunu söyleyebiliriz. İsteyen herkes bir tıkla belge ve dokümanları okuyup indirebilir.”



     Ancak 2014’ün Eylül ayında açılan bu internet sitesinin yayınına, çok kısa bir süre sonra son verildi. 1915 yer değiştirmesi ve Ermeni meselesinin en sıcak tutulduğu; sözde Ermeni soykırımının 100. yılı olarak gösterilen 2015’in şu günlerinde ve Ermenilerin sembol tarih olarak belirledikleri 24 Nisan’ın haftasında, TTK’nun arşiv sitesi erişilemez konumda. 2015’i hedef yıl seçen ve dünyayı “soykırıma inandırmak” için kolları sıvayan diaspora, hemen hemen tüm dünya ülkelerini kapsayan faaliyet programı kapsamında, tüm kitle iletişim araçlarının kullanılması ve diplomatik ilişkilerin geliştirilerek, lobi faaliyetlerinin alanının genişletilmesi için çaba gösteriyor. Ancak kuruluş amacı “1931 yılındaki kuruluş gayesi olan Türk ve Türkiye tarihini ve bunlarla ilgili konuları, Türklerin medeniyete hizmetlerini ilmî yoldan incelemek, araştırmak, tanıtmak, yaymak ve yayımlar yapmak, bunlara dayanarak da Türk tarihini ve Türkiye tarihini yazmak” olarak tanımlanmış milli bir kurumumuz olan Türk Tarih Kurumu’nun, ülkemize karşı yapılan bu propaganda saldırısını yanıtlamaya yönelik açtığı bir kulvarı, neden çok geçmeden kapattığı esrarını koruyor. Kurumdan, bu yeni projelerinin internet sitesi http://ermenimeselesi.ttk.gov.tr/’nin neden erişilemez durumda olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.


DİPNOTLAR:
[1] http://www.ayk.gov.tr/s6-haberler/c52-kurumdan/ermeni-meselesi-web-sitesi-yayinda/
[2] http://www.ttk.gov.tr/index.php?Page=Basinda&HaberNo=606
http://www.milliyet.com.tr/ttk-nin-ermeni-meselesi-gundem-1945945/
http://www.yenisafak.com.tr/gundem/ermeni-tezlerine-belgeli-cevaplar-2032198
http://www.turkiyegazetesi.com.tr/gundem/210825.aspx
http://www.news.va/en/news/asiaturkey-documents-of-the-turkish-institute-of-h target=_blank>http://www.fides.org/en/news/36465-ASIA_TURKEY_Documents_of_the_Turkish_Institute_of_History_on_the_Armenian_question_online#.VTcRqyHtlHw
http://www.news.va/en/news/asiaturkey-documents-of-the-turkish-institute-of-h












(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.227.228.95  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır