Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İlkokul öğrencileri kuşlar için yuvalar yaptılar
İlkokul öğrencileri kuşlar için yuvalar yaptılar
 
   

Ereğli Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu’nda ‘Çevre için el ele’ projesinin ikinci etabında ‘Kuş yuvası yapalım, doğayı koruyalım’ sloganı ile öğrenciler arasında düzenlenen ve velilerin de yardım ettiği proje, Kestaneci Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yaptıkları kuş yuvalarını tanıtırken, oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz İlkokulu Müdürü Ruhi Koç, Kestaneci piknik alanında düzenledikleri tanıtım ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, okulda başlatılan “Çevre ile el ele” kampanyası kapsamında, “Kuş Yuvası Yapalım, Doğayı Koruyalım” projesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Düzenledikleri yarışmada 30 öğrencinin velileriyle birlikte kuş yuvası yaptıklarını anlatan Koç, “Bugün burada, öğrencilerimizin velileriyle birlikte yaptıkları kuş yuvalarını sergiliyoruz. Gerçekleştireceğimiz ödül töreninin ardından mümkün olanları ağaçlarımıza asmaya geldik. Yarışmada değerlendirme kriterlerimiz, kuşların doğal olarak yuva yapabilecekleri, doğal yuvalar tercih edildi. Boyalı ve fazla süslü olanlar tercih edilmedi. Ama yapılan her kuş yuvası gönüllerimizin birincisidir. Bu doğrultuda her çocuğumuza madalya vereceğiz.” dedi.
Yarışmada birinciliği elde eden 4-C sınıfından Zeynep Sarı’ya madalyasının yanı sıra üzerinde resim konulabilecek yerler olan ağaç görünümlü çerçeve hediye edildi. İkinci 2-D sınıfından Atilla Fitöz ile üçüncülüğü elde eden 3-C sınıfından Ahmet Davut Çakır’a da madalyaları ile birer duvar saati hediye edildi. 3 öğrenciye mansiyon ödülü verilen yarışmaya katılan tüm çocuklara da madalya verildi. Toplu hatıra fotoğrafları çekilen etkinlikte daha sonra isteyen veliler kuş yuvalarını çevredeki ağaçlara astılar. Bazı öğretmenler ile ailelerin katıldığı etkinlikte yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.224.100.102  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır