Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çetinkaya: Yerel yöneticiler Osmanlı çileğine sahip çıkmalı
Çetinkaya: Yerel yöneticiler Osmanlı çileğine sahip çıkmalı
 
   

     Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma ve Üreticiyi Koruma Derneği tarafından düzenlenen “çilekli pasta” yarışması dernek binasında gerçekleştirildi. Geçen yıl 9 yarışmacının katıldığı yarışmaya bu yıl 4 yarışmacı katılırken, Derneğin Mali Sekreteri Şaban Çetinkaya, Osmanlı çileğinin üretimine geçilmesi halinde bölgedeki en büyük sorun olan işsizliğin önüne geçilebileceğini vurguladı. Osmanlı Çileği’ne ulusal ölçekte ve başka şehirlerde daha çok ilgi varken bu ilginin Ereğli’de neden daha az olduğu konusunda yerel yönetici ve yetkililerin kendisini sorgulaması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, yetkililerin ve yerel yöneticilerin Osmanlı çileğine sahip çıkmalarını istedi. Bu ilgisizliğin pasta yarışmasına da yansıdığını ve bu yıl sadece 4 kişinin yarışmaya katıldığına dikkat çeken Çetinkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz neden, çilekli pasta yarışması, bilgi yarışması vb etkinlikler düzenliyoruz. Biz Osmanlı çileğini sürekli gündemde tutarak Ereğli ekonomisine kazandırmak istiyoruz. Bununla ilgilenen insanların da dikkatini çekerek farkındalık yaratmak istiyoruz. Neden pasta dersek, Osmanlı çileğinin yaygın kullanıldığı alanlardan birisi de pastacılık oluyor. Bu tür etkinliklerin Osmanlı çileği üzerindeki etkilerini de gerçekten görüyoruz. Pasta yarışmasına paralel olarak yarın da bilgi yarışmamız var. Üreticilerimiz bu yarışma kapsamında da sürekli araştırma içerisinde oluyorlar. Cuma günü de en güzel Osmanlı çileği yarışması düzenleyeceğiz. Bu vesileyle Ereğli’deki tüm yerel yöneticilerimize seslenmek istiyorum. Bölgemizin çok önemli bir değeri olan Osmanlı çileğine herkesin sahip çıkmasını istiyorum. Buna sahip çıktığımızda en büyük sorun olan işsizliğe bile çözüm olacağız. Tarlalarımız boş, bir sürü işsizimiz var, yağ var şeker var, un var ama helva yapamıyoruz. Ulusal basında yapılan haberler neticesinde, Osmanlı çileği üretmek için bize başvuran birçok kişi oldu başka kentlerden. Diğer kentlerden böyle bir ilgi varken neden Ereğli’de bu ilgi gelişmiyor. Bunu da yerel yöneticilerimiz sorgulamalı.”
     Yarışma hakkında açıklamada bulunan Çetinkaya, yapılan pastaların ziraat mühendislerinden oluşan jüri üyeleri tarafından pastanın görünüşü, tadı, sunumu ve katkı ürünü kullanılıp kullanılmadığı konuşlarında değerlendirmeye tabi tutulacağını belirtti. Çetinkaya, dereceye giren pastaların Cuma Osmanlı Çileği Festivali kapsamında amfi tiyatroda açıklanacağını söyledi. Geçen yıllara göre katılımın daha az olduğu yarışma, katılan 4 pasta sahibinin ürünlerini Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi, Teknisyen ve Gıda mühendislerinden oluşan jüriye sunmasıyla devam etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.223.171.12  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır