Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  İşe iade davasını kazanan işçilerin avukatı, işveren temsilcileriyle görüştü
İşe iade davasını kazanan işçilerin avukatı, işveren temsilcileriyle görüştü
 
   

Kandilli beldesinde Hattat Holding’e bağlı HEMA kömür işletmesinin, Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndan (TTK) rödovans ile kiraladığı maden ocağında, TTK ile anlaşmazlık yaşadığı gerekçesi ile 10 ay kadar önce üretime ara verilmişti. Maden de çalışan işçilerin iş akitleri fesih edilmiş ve işçiler işten çıkarılmalarına itiraz eden işçiler Ereğli Adliyesi’nde “İşe iade” davası açmıştı. Sonuçlanan mahkemede işçilerin işe iade kararının çıkmasının ardından Devrim Bulvarı’nda toplanan işçiler servis araçlarına binerek avukatları Aydın Özdoğan ile birlikte Kandilli’ye hareket etti. Hareket öncesinde işçilere konuşan ve son durum hakkında bilgi veren Avukat Aydın Özdoğan, mahkeme sonrasında işverenin görüşme talebi olduğunu ve bundan dolayı Kandilli’ye giderek görüşme yapacaklarını kaydetti. Avukat Özdoğan, “İşe iade davasının kazanılması sonrası işverende bizi işyerine çağırdı. Hep beraber otobüslere binip işyerine gideceğiz. Mahkeme bize Kandilli’deki işyerinde işe iade kararı vermiştir. Biz burada iş gösterilirse çalışacağız. Başka her hangi bir işyerindeki çalışma bizim için geçerli değil. İşveren de zaten bizi Kandilli’deki işyerine davet etti. Oraya gidelim, işveren bize ne diyor onu bir görelim. Ona göre değerlendirmemizi yaparız. Bizim mahkememizde 308 olmak üzere toplam 500 kadar işçi arkadaşımız işe iade davası açtı.” dedi. Avukat Aydın Özdoğan’ın konuşmasının ardından dağıtılan mahkeme kararını alan işçiler servis araçlarına binerek Kandilli’ye doğru yola çıktı.
GÖRÜŞME OLUMSUZ SONUÇLANDI
İşe iade davasını kazandıktan sonra işveren tarafından görüşmeye çağrılan yaklaşık 500 işçi adına görüşme yapan avukat Aydın Özdoğan, görüşme sonrasında işçilere verdiği bilgide, görüşmenin olumsuz sonuçlandığını ve yasal süreçle ilgili gerekli adımların atılacağını söyledi. Özdoğan, “Biz yerel mahkemenin kararını Yargıtay’ın onaması üzerine işveren bizi Kandilli’deki işyerine davet etti. Gelen davet yazısı üzerine buraya bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte geldik. İşverenin temsilcileri olduğunu söyleyen ve avukatları ile bir toplantı yaptık. Onlar da bize ‘Burada bu işçileri çalıştıracak bir iş yoktur’ dediler. Dolayısı ile çok da yapacak bir şey kalmadı. Buradan bu şekilde ayrılıyoruz. İşveren işe iade tazminatlarını bize öderse sorun yok. İki seçeneği var; ya bu işçileri aynı işyerinde çalıştıracaktı ki; çalıştırmayacağı ortaya çıktı. Ve ya tazminatlarını ödeyecek. Ödemezse yasal süreç devam edecek.” dedi. İşçiler yapılan açıklamanın ardından HEMA kömür işletmesinden ayrıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.119.213.235  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde çıkan fırtınada batan Kafkametler gemisinin yüzeye çıkarılan parçasında k..
29 Nisan 2024
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden tır sürücüsü önce istinat duvarına so..
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Subaşı köyünde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı...
29 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde müstakil binada çıkan yangın çevredekilere korku dolu anlar yaşattı...
27 Nisan 2024
Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen tek entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerind..
27 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 19 Kasım felaketinde zarar gören Sevgi, Barış, Dostluk Plajları’nda sezon ön..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır