Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Zonguldak Havaalanı’ndan yurt içi seferler başlayacak
Zonguldak Havaalanı’ndan yurt içi seferler başlayacak
 
   

     Zonguldak Platformu’nun yürütme kurulu üyeleri, AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın aracılığıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştü. Karabük’ten Zonguldak’a gelirken trende gerçekleşen görüşmede yurt içi ve yurt dışında yaşayan milyonlarca Zonguldak, Bartın ve Karabük insanının uçmak istediğini belirten Zonguldak Platformu Sözcüsü ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Bakan Yıldırım’a ek sefer değil mevcut seferlerden birinin uğramasını istediklerini söyledi. Özellikle Antalya, İzmir ve Trabzon seferlerini yapan uçaklardan birinin Zonguldak’a uğramasının hem devlete yük olmayacağını hem de bölge halkı ile yurt dışındaki vatandaşların talebinin karşılanmış olacağını vurguladı. İstanbul-Zonguldak hattının özellikle gurbetçilerin kullanımıyla işlek hale geleceğini ifade eden Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, Zonguldak Valiliği’nin hazırlamış olduğu raporun da bölge halkının talebinin ne derece olduğunu gösterdiğini ifade etti. Atatürk Havaalanı’ndan ek sefer ve yolcu talebi olmadığına yönelik yanlış bilgilendirmenin giderilmesinin ardından Bakan Yıldırım, Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal’a konunun üzerinde çalışılması talimatını verdi. Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nas’ın da talebin olduğunu söylemesi üzerine talep olacağına taahhüt edilmesi durumunda iç hat seferlerine başlanacağını açıklayan Bakan Binali Yıldırım, Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar’ın da taahhüt vermesi üzerine “Hayırlı olsun, iç hat seferlerini başlatıyoruz” dedi. Bakan Yıldırım, Zonguldak Tren İstasyonu’nda da bu müjdeyi kamuoyuyla paylaştı.
     Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav konuyla ilgili olarak, “Zonguldak Havaalanı’nın yurt içi seferlerinin başlaması noktasında yıllardır mücadele eden başta Zonguldak Platformu üyesi 145 sivil toplum kuruluşu yetkililerine, kamuoyu oluşumunda destek veren ve görüşmelerde bulunan MÜSİAD Zonguldak Şubesine, havaalanı konusunda hazırlattığı rapor ile talebe resmi boyut kazandıran Sayın Valimiz Ali Kaban’a, Sayın Bakan Binali Yıldırım ile görüşme ortamı ayarlayan Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır ve AK Parti İl Başkanı Sayın Zeki Tosun’a, görüşme sırasında bizlere destek veren Sayın Milletvekilimiz Özcan Ulupınar’a ve bizleri dinleme nezaketinde bulunup seferlerin başlayacağı açıklaması yapan Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ederiz.” dedi. Yurt içi seferlerin başlaması konusunda görüşmelerin sıklaşacağını söyleyen Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, “Asıl iş bundan sonra. Zonguldak, Bartın, Karabük ve Almanya’daki gurbetçilerimiz başta olmak üzere herkesin Zonguldak Havaalanımıza sahip çıkmasını bekliyoruz. Nasipse en kısa sürede başlayacak olan yurt içi seferleriyle bölgenin gelişimine katkı sağlanacaktır.” dedi.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.191.88.249  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
17 Nisan 2024
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Mücahit Andiç ve yeni seçilen Belediye Meclis üyeleri, Belediye Ba..
16 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği motosiklet, hafif ticari k..
16 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte kentteki tüm derelerde temizlik çalışması başl..
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır