Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ocakcı: Plansız altyapı çalışmaları trafiği eziyete dönüştürdü
Ocakcı: Plansız altyapı çalışmaları trafiği eziyete dönüştürdü
 
   

     Ocakcı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilçedeki altyapı çalışmalarının plansız yürütülmesi nedeniyle ciddi bir trafik sorunu yaşandığını dile getirdi. Ocakcı, şunları kaydetti: “2,5 ay öncesinde başlayıp uzun bir süre ilçemizin belirli noktalarında devam eden ve ilçedeki trafiği son derece olumsuz yönde etkileyen doğalgaz çalışmalarının ardından, son iki haftadır da hem Ereğli Belediyesi’nin, hem DSİ’nin, hem de Enerjisa’nın aynı anda başladığı altyapı çalışmaları, sürücüleri de yayaları da canından bezdirdi. Ereğli’de, özellikle okul çıkışı ve iş çıkışı saatleri başta olmak üzere, Kepez Mevkisi’nden, Cehennemağzı Mağaraları Girişi Mevkisi’ne kadar uzanan geniş bir bölgede, ciddi bir trafik sıkıntısı yaşanıyor. Devrim Bulvarı Mevkisi’ndeki eski Belediye Binası tadilata alındı ve binanın tadilata alınması nedeniyle oluşturulan korkuluklar, yolun daralmasına neden oldu. Bu nedenle Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı’nda, İş Bankası’ndan Sahil Taksi Mevkisi’ne uzanan yolda, söz konusu binanın korkuluklarının yola taşması nedeniyle zaten sık sık trafik kilitlenir olmuştu. Bir de üstüne üstlük, Sahil Taksi Mevkisi’ndeki göbekten itibaren Bozhane Mevkisi’ne doğru devam eden altyapı çalışmaları üzerine eklenince, ilçemizde trafikte ilerlemek özellikle okul çıkışı ve iş çıkışı saatlerinde eziyete dönüştü. İlçemizde son olarak gerçekleştirilen Bilim Şenliği etkinliği günlerinde, bu etkinliğin neden olduğu araç trafiği de üzerine eklenince, bölgenin nasıl kilitlendiğine tanık olduk. Sahil Taksi Mevkisi’nde günün belirli saatlerinde trafik polislerinin görev yapması da, plansız altyapı çalışmalarının neden olduğu sorunu çözebilmeye yetmiyor. Görülüyor ki, Sahil Taksi Mevkisi’nden Bozhane istikametine doğru önceden beridir yolun tek tarafındaki parklar, artık iki taraflı yapılır hale geldi.
     30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde sözü verilen hiçbir projeyi hayata geçirmeyi başaramayan Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal’ın uygulamaları rutin altyapı çalışmalarını dahi plansızlıklarla ilçe halkı ve sürücüler için eziyete dönüştürmektedir. Kısa bir süre önce Çetin Apatay Bulvarı’ndaki yol ve çevre düzenleme çalışmalarının başlatılmasını, bir temel atma ya da bir tesis açma töreniymişçesine şaşalı biçimde yapan Sayın Uysal, henüz rutin altyapı çalışmalarının bile planlı ve düzenli bir biçimde ilerlemesini sağlayamamakta ve halkın mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. İlçedeki sürücü ve yayaların büyük sıkıntı çektiği trafik sorununun ancak Temmuz ayında çözülebileceğini açıklayan Sayın Uysal’a, Belediye’nin asli ve rutin görevleri arasındaki altyapı çalışmalarının, böylesine plansız yapılamayacak ölçüde önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz. 6 Haziran’da başlayacak mübarek Ramazan ayı ile birlikte, yaz sıcağında oruçlarını tutan ve iftara yetişme telaşını yaşayan halkımızın, trafikte daha da fazla perişan olmamaları için; Ereğli Belediyesi’ni önlem almaya davet ediyoruz.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.138.141.202  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
14 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında iki kişi yaralandı. Yaralılar hastaney..
13 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Meclisi, seçimden sonra ilk toplantısını yaparak göreve başladı. Belediye Başka..
12 Nisan 2024
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, otomobil sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesiyle meydana ge..
10 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık, Ramazan Bayramı’nın ilk günü be..
10 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılar yapılan ilk mü..
10 Nisan 2024
Ramazan Bayramı nedeniyle Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı tarafından Öğretmenevi’nde bayramlaşma progr..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır