Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Trafik ışıklarının çalışmaması yayaların işini zorlaştırıyor
Trafik ışıklarının çalışmaması yayaların işini zorlaştırıyor
 
   

Eski adı Çetin Apatay olan Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda Ereğli Belediyesi’nce yapılan düzenleme çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Orta refüj kapatıldı, hemzemin geçitlerin yerleri belirlendi. Kavşak çalışmaları tamamlandığında, çarşı merkezine girişi ve çıkışı, Erdemir Caddesi’nden Ömer Halisdemir Bulvarı’na gelen araçları ve Cumartesi Pazarı yönünden gelen araç ve yaya trafiğini düzenleyecek. Bu kavşağa aynı zamanda köşe noktalarda bulunan alışveriş merkezleri ve işyerlerinden de araç giriş çıkışı yapılıyor. Refüjün bariyerlerle kapatılmasının ardından, bulvarın Erdemir Caddesi ve Suat Başol Caddesi arasında yaya geçişleri, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın karşısında bulunan kavşağın iki tarafından verildi. Ancak her köşesinden araç çıkma ihtimali bulunan bu kavşakta trafik ışıkları henüz faaliyete geçmediğinden, yayaların karşıya geçmesinde güçlükler yaşanıyor. Bulvar üzerinde yolcu indirip bindiren şehirlerarası otobüsler ve diğer toplu taşıma araçları için ceplerin de yetersiz olduğu gözleniyor. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan bir öğrenci velisi, “Uzun süredir çalışma yapılan yol ve kaldırımlardan sonra trafik ışıkları halen faaliyete geçmedi. Özelikle Açık Çarşı’nın önündeki kavşakta karşıdan karşıya geçerken biz veliler çok zorlanıyoruz. Öğrencilerimizi okula gönderirken çok korkuyoruz” ifadelerini kullandı.
Bir vatandaş ise, “Orta refüjün kapatılmasının ardından hemzemin geçitlerin bulunduğu kavşak noktasına yürümeye mecbur kaldık. Bu noktada trafik ışıkları çalışmadığından her taraftan gelen araç trafiğini kollamak zorunda kalıyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde burada trafik çok yoğun oluyor, dolayısıyla karşıya geçmek hayli güçleşiyor” diyerek yaşanan sorunu anlattı. Bir diğer vatandaş ise “Hastası var, çocuğu var, yaşlısı var. Kimi zaman koşarak karşıya geçiyoruz. Çalışmalar can yanmadan, bir an önce bitirilsin. Yayalar kavşak noktasına yönlendirilmeden önce bu ışıkların çalışır hale getirilmesi gerekirdi” diye konuştu. Vatandaşlar, hemzemin geçitlerin arasındaki mesafe dolayısıyla bazı vatandaşların refüjdeki bariyerlerin üstünden atlamaya zorlandığını, bunun da önemli bir tehlike oluşturduğunu da söyledi. Bilindiği gibi, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı, Ereğli kent merkezine araç giriş ve çıkışını düzenleyen en önemli arter olarak hizmet veriyor. Bulvar üzerinde şehir merkezine giriş çıkış yapan araçlar hızlı seyrettiğinden Cumartesi Pazarı yönünden ve Erdemir Caddesi yönünden bulvara gelen araçların yola çıkışında da güçlükler yaşanıyor. Buna ortasında kavşak bulunan alanın köşelerindeki işyerlerinden çıkan araçlar da eklendiğinde trafik işe giriş çıkış saatlerinde önemli ölçüde aksıyor. Özelikle sabah saatlerinde öğrenci geçişleri de göz önüne alındığında, kavşağın trafik güvenliği açısından potansiyel bir tehdit oluşturduğu gözleniyor. Buna bağlı olarak da en azından trafik ışıkları devreye girene dek burada trafik ekipleri marifetiyle trafik akışının düzenlenmesi gerektiği değerlendiriliyor.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.221.43.88  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır