Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uysal: Memba suyu niteliğinde bir suya kavuşacağız
Uysal: Memba suyu niteliğinde bir suya kavuşacağız
 
   

     Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, beraberinde Belediye Başkan yardımcıları Ayhan Atay, Atilla Bulak, Esra Alpago, Hüseyin Ağlar ve ilçede görev yapan basın mensuplarıyla, Ereğli İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Su arıtma tesisini inşa eden firmanın temsilcisi, İnşaat Mühendisi Nazif İncirci’den, suyun tesise girişinden çıkışına kadar devam eden arıtma süreci ve tesisin ünitelerinin işleyişleri hakkında bilgi alan Uysal; giriş vana odaları, kademeli havalandırıcı, kimyasal arıtma yapıları, kimya binası, filtre binası, klor binası ve temas havuzları, çamur yoğunlaştırma havuzları, idari bina ve içme suyunun hazır gelmesinin ardından kentte yaşayanların kullanımına sunulması için kullanılacak 6 pompanın bulunduğu binayı gezdi. Tesisin ziyaret edilmesi sırasında Uysal ve basın mensuplarına bilgi veren Özben İnşaat firmasının temsilcisi ve İnşaat Mühendisi Nazif İncirci, su arıtma tesisinin ihale bedelinin 12 milyon 843 bin lira olduğunu, ancak bazı ilavelerle birlikte maliyetinin 13,5 milyon civarında gerçekleşeceğini söyledi. Bu maliyete isale hattının dahil olmadığını belirten İncirci, Kızılcapınar Barajı’ndan gelen ham suyun 6,5 kilometrelik boru vasıtasıyla tesise geleceğini, burada arıtma sürecine başlanacağını dile getirdi. Su arıtma tesisinin günlük 70 bin tonluk ham suyu, fiziksel, biyolojik ve kimyasal sistemlerle arıtarak yüksek kaliteli bir içme ve kullanma suyu elde edildiğini ifade eden İncirci, su arıtma tesisinin en geç 2017 yılı başında faaliyete geçeceğini açıkladı.
     Tesiste gazetecilere bir açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, su arıtma tesisi ve isale hattı ile birlikte toplam maliyetin 35 milyon liranın üzerine çıktığını söyledi. Uysal, şunları kaydetti: “Bir-iki ay içinde Kepez’e kadar hat çalışacak. Bizlerin çalışmaları da, özellikle Göztepe Köprüsü’nün altından Kirmanlı’daki depoya kadar verdiğimiz zaman -ki buna hemen başlamak istiyoruz, bir an önce çalışmalara başlayalım diyoruz. Hızlı ve halkımızın da çok rahatsız olmayacağı şekilde üstleri kapatacağız. Biz bu suyu şehir olarak heyecanla bekliyoruz. Ve burada emeği geçen, işçisinden mühendisine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Buraya günlük 70 bin metreküp su gelecek. Ve içmeye başladığımız zaman 350 bin nüfusa yetecek kadar bu suya kavuşuyoruz. Artık evimizde musluğu açtığımız zaman suyu içebileceğiz. Ereğlimize hayırlı olmasını diliyorum. Bütün atıklardan, kimyasallardan, fiziksel yapılardan ayrıştırılmış, çok kaliteli, memba suyu niteliğinde bir suya kavuşmuş olacağız. İnşallah da artık evlerimizde musluğu açıp, suyu içeceğiz. En az 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak bir proje. Mart-Nisan aylarında ilçemiz artık kaliteli bir suya kavuşacak. Çok hummalı bir çalışma var.”
     Uysal, kent merkezindeki boruların da yüzde 85’ini değiştirdiklerini ifade ederken, “Bir içinde boruların tamamı da yenilenmiş olacak. Yedi tane de su deposu yenileniyor.” dedi. 15 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu su arıtma tesisinin 12 üniteden oluştuğu öğrenilirken, Uysal daha sonra isale hattı çalışmasını yapan firmanın şantiyesinde, firma yetkililerinden bilgi aldı. Ardından basın mensupları, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağlar ile birlikte, Kepez Hacımusa Sokak üzerinde, isale hattı montajının tamamlanmasının ardından yürütülen asfaltlama çalışmasını incelediler.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   3.85.241.10  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, propaganda döneminde kirli..
29 Mart 2024
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri, OYKA Kağı..
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır