Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Çakır: Erdemir’in sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor
Çakır: Erdemir’in sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor
 
   

     Çakır, beraberinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında düzenlediği basın toplantısında Erdemir’in ilçe için olmazsa olmaz kuruluşlardan biri olduğunu söyledi. OYAK Genel Müdüründen bir randevu talebinde bulunduklarını ve ilçenin sorunlarını aktaracaklarını ifade eden Çakır, “Bunlardan bir tanesi metalürji fakültesidir. Bir tanesi Ereğli’nin hak ettiği payı almasıdır. Şu an devlet tarafından yassı çelik mamullerini desteklemek için anti damping uygulanıyor. Erdemir’in üç aylık karını gördünüz. Bizim kimsenin kazancında gözümüz yok. Daha fazla kazansın ama sosyal sorumluluklarını yerine getirmesi lazım” dedi. Erdemir’e yönelik eleştirilerde bulunan Çakır şunları kaydetti: “Bir Erdemir cami imamının lojmanını Erdemir geri istiyorsa, amatör spor kulüplerine, bu şehrin havasını teneffüs eden gençlerinden, belediye spor da dahil olmak üzere maç ücreti talep ediliyorsa bu sosyal sorumluluklara sığmaz. Erdemir’in her sene bir okul yapması lazım. Açıkladığı kar 333 milyon, bir okul 3 milyon. Bu üç aylık karı. Bunu yıllık olarak hesap edince Erdemir’in karı ortada. Kazancıyla ilgili sıkıntımız yok ama bu şehre hak ettiği değeri vermesi lazım. Sobaya bu kadar yakın olup da ısınamayan insanlar nadirdir.” Kendilerinin işbaşı yaptırmak için Kardemir’i aradıkları zaman ‘bizim birinci maddemizde kadroya girmek için Karabük nüfusuna kayıtlı olması gerekir’ cevabını aldıklarını belirten Çakır, şöyle devam etti: “Dünyanın her yerinde bu var. Fabrikaların olduğu yere mutlaka olumsuz etkileri olacaktır. Bunları dengelemek için sosyal sorumluluk projesi ve istihdam anlamında o şehre katkıda bulunurlar. Ereğli’de üç yıl, beş yıl oturma şartını biz de talep edeceğiz. Ereğli’de OYPA’sında, A’sında, B’sinde istihdam edilecek insanların Ereğli’de üç-beş yıl oturmuş insanlardan seçmesi noktasında dayatmacı olacağız.”
     Bu şehrin bugüne kadar mazlum durduğunu ve mütevazı kaldığını belirten Çakır, ilçenin bugünden sonra hak ettiği değeri alması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Buna hak ettiği değeri vermeyenlerin de takipçisi biz olacağız. Sabrın son noktasına geldik. Bunu da buradan özellikle söylüyorum. Siz bir cami lojmanına, siz bir spor kulübünden, 18 Mart Çanakkale programı yapan okullardan Erdemir Kültür Merkezi’nden ücret talep edecekseniz bu olmaz. Bizim buna kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz. Böyle bir şey yok. Kim olursa olsun bunu bakanlıklar nezdinde, hem sanayi, hem milli savunma bakanlığı, hem en üst noktalardaki yetkililer nezdinde takipçisi olacağız. Kimsenin bu şehre yaşattığı olumsuzlukların karşılığını vermemesi diye bir şey yok. Bugüne dek bir şey söylememişsek, bu Ereğli’mizin mütevazılığındandır. Hangi şehre giderseniz gidin, o şehrin yükünü çeken o şehrin nakliyecileridir. Bizim Ereğlimizde böyle bir şey yok. Ereğli’mizde yerel kooperatiflerin desteklenmesi lazım. Biz demiyoruz ki fahiş fiyatlarla bize versin. Maliyetler, ortalama fiyatlar ortada. Bu değerler üzerinden ihalesiz, ön şartsız kamyoncumuza yük vermeleri lazım. Bunu özellikle söylüyorum. OYAK’ta yönetim kurulunda değişiklikler oldu, Erdemir’de olur mu kendilerinin takdiridir. Olsa da olmasa da biz bunları önlerine getireceğiz. Yapılmadığı suretle de milletimizle birlikte gerekli tepkimizi koyacağız. Böyle bir lüks yok. Gücünü başka yerlerden alıp yerel dinamikleri dikkate almayanlar bundan sonra dikkate almak zorunda kalacak.”
     Çakır, Gülüç Irmağı’nın Erdemir’in atıkları yüzünden tıkanması üzerine tersanecilerin yaşadıkları sorunlara ilişkin ise “Tersanelere gemilerini indirmeleri için belli bir yükseklik lazım. Orada Ereğli Demir Çelik cürufu ve atıkları tarafından doldurulduğunda tersanecilerimiz mağdur oluyor. Bunun da takipçisi olacağız. Yatırımcılar da dahil olmak üzere kimse buranın sahibi benim deme hakkı yok. Kimse kanunun üstünde kendini görmeye kalkmasın. Görmeye kalkarsa biz de bunların yasal takipçisi oluruz” ifadelerini kullandı. Çakır, toplantıda Ereğli Devrek Yolu’nun kalan Çaylıoğlu-Devrek kısmının 147 milyon lira bedelle 660 günde teslim edilmek üzere ihale edildiğini, kısa sürede bu yolun tamamlanacağını söyledi. 24 Ekim itibarıyla eski Ereğli Devlet Hastanesi binalarının üniversite Kampüsü yapılmak üzere yıkımı için ihalenin yapıldığını, ihalenin şu an için rektörlükte onay beklediğini söyleyen Çakır, “Şimdi sanayi odamızın üstlendiği avam projemizin çalışmaları devam ediyor. Bunu sanayi odamız karşılayacak. Avam proje yapıldığında uygulama projemiz için üniversitemiz ihaleye çıkacak. Süratli bir şekilde 2017 Ocağına kadar yetişmesi ve bütçeye alınması için gayret gösteriyoruz. Bir yılda bitecek bir proje değil, ayrılan ödenek miktarında bu yatırım devam edecek. Dekan, rektör değiştiğinde proje değişmeyecek” dedi.
     Çakır, Erdemir’in yapmayı vaat ettiği metalürji fakültesini de OYAK yönetimine götüreceklerini söyledi. AK Parti İlçe Başkanı, Ocak ayından sonra Milli Savunma Bakanlığı’nın Ereğli tersanelerinde askeri gemi yapımı konusundaki imkanları yerinde incelemek üzere ekip göndereceğini söyledi. Turizm konusunda bir an önce girişimde bulunulması gerektiğini ifade eden Çakır, “Doğu Karadeniz bölgesi Arap turizmi ve diğer turizmden hak ettiği ekonomik girdiyi sağlarken, Batı Karadeniz’in incisi, bu sahilin en güzel kenti Ereğli turizmden hak ettiği payı alamamaktadır. Bu konuda bir komisyon kurulmalı. Bu komisyonun bir ödeme gücü olmalı. Siyasi partilerimizin böyle bir gücü yok, belediyemiz, ticaret odamız böyle bir komisyona ön ayak olmalı” şeklinde konuştu. Çakır, Kırmacı Mahallesi’nde yapılacak butik hastane için Gençlik Spor Bakanlığı nezdinde son devir işlemleri için çalışmalar yapıldığını, devlet hastanesinin varlığına alışmış olan vatandaşların ayağına en kısa sürede sağlık hizmetini götüreceklerini söyledi. Çakır, bölgede yapılacak Gençlik Merkezi’nin de kısa sürede biteceğini ifade etti. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi binasının yıkılması için bakanlıktan onayın gelmek üzere olduğunu ifade eden Çakır, “Buraya 32 derslikli bir lise yapacağız. Bunun onayını bakanlıktan aldık. Ödeneği var, parası var. Bu hem merkezi bir yerde olacak, hem de liselerin tekli eğitime geçmesi için bir vesile olacak” dedi. Çakır, ilçede ilk ve orta dereceli okulların proje ve inşaatlarının sürdüğünü belirterek önümüzdeki sene ikili öğretim sorununu çözeceklerini ifade etti. Açıköğretim sınavlarının Ereğli’de yapılması için çalıştıklarını belirten Çakır, “Sayın Milletvekilimizle önümüzdeki haftalarda konuyla ilgili Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne ziyarette bulunacağız” diye konuştu. AK Parti ilçe başkanı, PTT’ye personel takviyesi için genel müdürlük nezdinde görüşmelerinin sürdüğünü ifade etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.197.114.92  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Mart 2024
Zonguldak’ın Ereğli’de denizde ölü bulunan 25 yaşındaki gencin kimliği belli oldu. Gencin isminin Ar..
27 Mart 2024
Rahatsızlığı nedeniyle vefat eden Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Meclis Üyesi Hacı Mah..
27 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. Bulunan cesedin kimlik tespiti için çalışma..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil, direğe çarparak ..
26 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, belediye meclis üyesi adayları, İYİ Parti K..
26 Mart 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinden çok sayıda ilaç içen çocuk hastanelik oldu. Küçük çocuk yapılan ilk müda..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır