Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli MHP Yönetimi’nden, Türk Metal ve TSO’ya ziyaret
Ereğli MHP Yönetimi’nden, Türk Metal ve TSO’ya ziyaret
 
   

Şeker, Türk Metal Sendikası ziyaretinde parti olarak toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren Türk Metal Sendikası yönetimine destek açıklamasında bulundu. Türk Metal Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan tarafından ağırlanan Şeker, son günlerde Türk Metal Sendikası’nın Ereğli’de ciddi bir mücadele içine girdiğini belirterek şunları söyledi: “Girmiş olduğunuz hak mücadelesinde MHP olarak Türk Metal Sendikası’nın, işçi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Türk Metal Sendikası sadece Erdemir işçisinin hakkını hukukunu aramanın ötesinde Ereğli’mizin sosyo ekonomik, sosyo politik çok önemli bir gücü durumuna gelmiştir. Türk Metal’in etkisi Erdemir işçisini aşmış, şehrin tüm sosyal alanını etkilemektedir. Biz Türk Metal Sendikası’ndan bu haklı mücadelesinin devamı, hem Erdemir işçisinin Avrupa ülkelerinde ağır sanayide çalışan işçi haklarına kavuşmasını, kurumsal olarak sorunlarının giderilmesini, Erdemir içinde taşeron işçilerinin, OYPA işçilerinin de aynı haklara kavuşmasında sendikamızın öncülük yapmasını toplumsal bir talep olarak iletmek isterim.”
Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Metin Ercan da yeni MHP İlçe Yönetimine başarı dileyerek, “Sadece Ereğli’mizde değil, bölgemizde de MHP’nin siyasi anlamda yeniden bir oluşum, yeni bir yapılanma, yeniden siyasete yön vermesini arzu ediyoruz. Toplu sözleşmede olumlu bir hava yakaladık. Sadece üyelerimizden değil, tüm esnafımızdan, siyasetimizden, sivil toplum kuruluşlarımızdan da. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi olacak inşallah. Bu süreç diğerlerinden farklı gelişti. Daha önce imzaladığımız toplu sözleşme üç yıllıktı, bu seferki iki yıllık ama bu kez de işveren üç yıllık istiyor.” dedi. Ziyarette Türk Metal Sendikası şube yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
TETİKER’E “TEMSİLCİLER KURULU” TALEBİNİ İLETTİ
MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, TSO ziyaretinde Başkan Yaşar Tetiker’den Temsilciler Kurulu’nun yeniden oluşturulması için destek istedi. Şeker, “Siyaset de bazı yerlerde yetersiz kalabiliyor. Mesela biz darbe girişiminden sonra demokrasi nöbetlerine iktidar partisi propagandası diye katılmadık. Burada iktidar partisi değil bir platform vasıtasıyla yapılsaydı herkes çok rahatlıkla katılabilirdi. Halil Bey ve sizin bir dönem sözcülüğünü yaptığınız, benim de katıldığım ilçe temsilciler kurulu tavsiye ettik belediye başkanımıza. Siz de ilçenin tecrübeli isimlerindensiniz, sosyal yaşamda önemli kişilerden birisiniz. Bunu sizin öncülüğünüzde dile getirelim diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Temsilciler Meclisi kurulması fikrine belediye başkanı Uysal’ın da sıcak baktığını belirterek, “En başta belediye başkanımız, milletvekillerimiz, parti başkanlarımız bir araya gelmeli, ben öncülük de yaparım, yardımcı da olurum. Önemli olan Karadeniz Ereğli’den bu sancıların kalkması” dedi. Tetiker, Temsilciler Meclisi’nin öncelikle özelleştirmeyi engellemek için kurulduğunu hatırlatarak Erdemir’i şu sözlerle eleştirdi: “Özelleşmesin diye bir şey yok. Satış, satınalma konularında neler olması lazım. Çalışanların durumu ne olması lazım. Türkiye’nin neresinde görülmüş maaşları yarı yarıya düşürsün. Kimseden ses yok. Maaşları düşürüyorsun, herkes seyrediyor. Her türlü kıdem ihbar tazminatlarını eksik ücretten ödüyorsun herkes seyrediyor. Hesap etmişiz 470 milyon dolar buhar oluyor, Erdemir’in cebine giriyor. Ereğli’nin cebine girecek olan, esnafa, bakkala, manava, terziye paylaştırılacak olan para Erdemir’in cebine giriyor. Kardeşim bunu kim sorgulayacaktı. Bu memleketin dinamikleri üstüne ölü toprağı mı serpildi? Bunu konuştuğumuz zaman kötü oluyoruz. Herkesin kendini sorgulaması lazım. Basını da sorgulayacak, siyasetçi de sorgulayacak. Öne çıkmış insanlar da sorgulayacak. Erdemir’de hala sancılar devam ediyor. Adam meydanı boş bulmuş. Ben de boş bulsam kendi lehime çevirmeye çalışırım. Sen kazandın, işçine verme, esnafa verme, orada da kimseye verme. Bu nasıl olacak? Seni de biri gelip sorgular” dedi. Tetiker’e kendilerini tanıtan yeni MHP ilçe yönetimi ile TSO Başkanı çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   54.175.120.161  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır