Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Türkiye’nin bir ilkokuldaki ilk “Robotik ve Kodlama Sınıfı” Ereğli’de açıldı
Türkiye’nin bir ilkokuldaki ilk “Robotik ve Kodlama Sınıfı” Ereğli’de açıldı
 
   

Ereğli İlkokulu’nda açılış dolayısıyla düzenlenen törene Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, Milli Eğitim Şube müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Davetlileri okul girişinde öğretmenler ve robot kostümü giymiş ilkokul öğrencileri karşıladı. Açılış öncesinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Okulun Müdür Yardımcısı Serkan Çakır, video eşliğinde dünyada ve Türkiye’de robotik ve kodlama kavramlarının geldiği nokta ve önemini anlattı. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, teknolojinin ve çalışmanın önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Teknolojiyi ve teknolojinin somut eseri olan bilgisayarı iyi derecede kullandığımızı zannediyoruz ama onu bile yeterince kullanamıyoruz. Dünyada gelişmişlik kriterleri nelerdir? Birincisi teknoloji üretiyor ve bunları pazarlıyor olmak, gelişmiş ülke olmanın kriteridir. İkincisi milli gelirin on bin doların üzerinde olmasıdır. Üçüncüsü, milli gelirin adil olarak paylaşımıdır. Bu durumu göz önünde bulundurarak ne derece gelişmiş olduğumuzu sorgulayabiliriz. Arkadaşlarımız robotik ve kodlama sınıfı açıyorlar. Bu sınıfın açılışı çok anlamlı, değerli bir faaliyet. Ama bu anlamlı ve değerli faaliyete daha da anlam katan onun ismi. Geçtiğimiz günlerde İzmir’de şehit olan Fethi Sekin’in adının bu sınıfa verilmesi, bu sınıfa apayrı bir anlam ve önem kazandırıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliği için, huzur içinde yaşayabilmemiz için, diğer şehitlerimiz gibi, özellikle 15 Temmuz’da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da verdiğimiz şehitler gibi bu şehidimiz de bu amaçlar uğruna canını seve seve verdi. Onun ruhu şad olsun diyorum. Bu güzel ve anlamlı hizmetin yapılmasında emeği geçen, Milli Eğitim Müdürümüz, Şube müdürü, okul müdürü arkadaşlarıma, bu hizmete üniversiteden destek veren arkadaşlarıma ve projeyi yürüten öğretmen arkadaşlarımı tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.”
Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz yaptığı konuşmada teknolojinin hayat kalitesini etkilediğini belirterek şöyle dedi: “Ezberleyen, okuyamayan, eleştirmeyen nesiller yerine 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için erken yaşta kodlama eğitimiyle bu becerilerin aşılanması planlanmaktadır. Kodlama sadece bilgisayar bilimleriyle sınırlı olmayıp, disiplinlerarası etkileşim açısından da çok önemlidir. Çocuklar erken yaşta bir işin doğru olarak yapılabilmesi için, izlenmesi gereken adım sırasının doğru düşünme becerilerini kazanarak, farklı alanlarda da yaratıcı problem çözebilme becerilerini arttıracaktır. Sadece öğretmenlerin değil, öğrencilerin de aynı beceriye sahip olması, eğitim ve öğretim hayatının günümüz teknolojisiyle paralel gitmesinin getirdiği hızlı değişime yetişmelerini sağlayacaktır. Ayrıca dijital yerli sınıfının da eğitim içinde kendine yer bulması kaçınılmaz olacaktır. Artık geleneksel eğitimle diğer ülkelerdeki eğitim sistemine yetişmek mümkün değildir. Hem öğrencinin, hem öğretmenin yeni teknolojiyi eğitim-öğretim hayatına katmaları ile kodlama kavramının önemi artmıştır. Şu anda kullanılan tüm teknolojik cihazlar, uygulama ve yazılımlarda imzası bulunan kişilerin küçük yaşlarda kodlama öğrendiği aşikardır. O zaman kodlama mantığını öğretme ülkemizin eğitim sistemine girmelidir. İlçemiz okullarından Ereğli İlkokulu da sadece Ereğli’ye, Zonguldak’a değil, Türkiye’ye öncü olmuştur. Bu projenin açılış aşamasına gelmesinde emeği geçen tüm idareci ve arkadaşlarımı, maddi manevi desteklerini esirgemeyen velilerimizi ve tüm paydaşları tebrik ediyorum.”
Ereğli İlkokulu Müdürü Tuncay Uzun, “Ülkemizde bilgisayar kullanma yaşı 4-5 yaşa kadar inmiştir ama ileri düzeyde bilgisayar kullanamıyorlar. Öğrencilerin sadece yüzde biri ileri düzeyde bilgisayar kullanabiliyor. Bunda Çek Cumhuriyeti yüzde 37, Kore yüzde 35, Avusturalya yüzde 34 gibi rakamlar yakalamıştır. Bu ülkede kalkınmanın yolu yaratıcı, üretken bireyler yaratmaktan gerekiyor, bunun için de kodlamayı anlamak ve geliştirmek gerekiyor. Ereğli İlkokulu olarak uzun süreli bir çalışma sonunda ilkokullar bünyesinde sırf kodlama ve robotik eğitim için planlanan Türkiye’nin ilk robotik sınıfını açıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından, Türkiye’de bir devlet ilkokulunda ilk kez açılan robotik ve kodlama sınıfı olan Şehit Fethi Sekin Robotik ve Kodlama Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Madenoğlu ve beraberindekileri, kodlama sınıfında eğitim gören öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.81.240  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır