Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kesici: İlk defa iktidarın istediği oyu halkımız vermeyecek
Kesici: İlk defa iktidarın istediği oyu halkımız vermeyecek
 
   

Karadeniz Ereğli’ye gelen Kesici, Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker’i ziyaret ederek, referandum ve ülke ekonomisine yönelik görüşlerini açıkladı. Kesici, TSO’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin en büyük meselesinin ekonomiye bağlı koşullar olduğunu vurguladı. Ticaretle uğraşanlardan gelecek söylemlerin çok önemli olduğunu söyleyen Kesici, “Zonguldak ve Ereğli Sanayi Odalarından toplantı yapmamızın sebebini şöyle açıklayabiliriz. Türkiye’nin ve dünyanın bütün ve en büyük meseleleri öncelikle ekonomi, kalkınma, istihdam, işsizliktir. Türkiye’de kalkınma hızı gittikçe düşüyor, bunu durdurmak lazım. İşsizlik gittikçe artıyor. Ben de yaptığımız siyasi konuşmaları bile ekonomi merkezli yapmaya çalışıyoruz. Burada hem Yaşar Bey’in ve yönetiminin hem de benim söyleyeceklerim olur. Bunlar Türkiye’nin canı olan ticaret erbabı, sanayi erbabı olan insanlar. Hadisenin içinde yaşıyor olan insanlar onlardır. O yüzden bizim de onlardan bilgi almamız lazımdır.” dedi.
Kesici, 16 Nisan referandum sürecine yönelik açıklamalarında ise AK Parti seçmeninin de “hayır” oyu kullanacağını belirterek, şöyle dedi: “Referandum çalışmaları, Türkiye’de iyi gidiyor. Zaten netice itibariyle bu bir seçim değil. Yani ayın 16’sında oy vereceğiz, 17’sinde ülkemizde Cumhurbaşkanımız değişmeyecek, Başbakanımız değişmeyecek, Meclis Başkanımız değişmeyecek. Türkiye’de rahatsızlık verecek herhangi bir değişiklik de olmayacak. Referandumun bir faydası olacak. Milletimiz, şimdiye kadar AK Parti yöneticilerinin istedikleri oyları verdiler. İlk seçimde yüzde 34 buçuk oy aldılar iktidar oldular, işte ikinci seçimde yüzde 47, arada referandum var 58, arada Cumhurbaşkanlığı seçimi var 51 buçuk oy oranıyla iktidarın istediği bütün oyları verdiler. İlk defa ben de şimdi öyle görüyorum ki iktidarın istediği oyu halkımız vermeyecek. Ben bu referandumdan Hayırlı bir sonuç çıkacağını ümit ve temenni ediyorum. Çünkü aynı zamanda Türkiye’nin yönetiminde bazı yanlış giden işler de var. O zaman başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetin tamamı, AK Parti yönetiminin de tamamı, şu düşünceye kapılmış olabilir. Bu Türk milleti bize her seçimde istediğimiz oyu verdi, ilk defa şimdi vermedi, acaba niye vermedi, neden vermedi. Önce biraz kızabilirler. Ama o kızgınlık hali geçtikten sonra ‘bizim de bir kusurumuz, yanlışımız mı oldu? Eğer varsa bu yanlışımız nedir bunu düzeltme yoluna gidelim’ gibi bir siyasi değerlendirme durumuna girerler. Bundan hem kendileri, hem de bütün milletimiz istifade etmiş olacak. Referandumdan güzel bir sonuç çıkacağını düşünüyorum.”
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu ve Ünal Demirtaş ise, CHP Milletvekili İlhan Kesici’yi Karadeniz Ereğli’de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Karadeniz Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker de, referandum sonrası ortaya çıkacak ekonomik durumla çok daha fazla ilgilendiklerini vurguladı. Tetiker, “Fikirler, düşünceler zenginlik örneğidir. Önemli olan, zenginliği hazmedebilmektir. Biz, Allah’a çok şükür hazmetme noktasına geldiğimiz zaman da, yücelen bir toplum olarak karşınıza çıkarız. Bizim gönlümüz ister ki; ilk kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün partisi, tüm bu sivil Anayasa’yı yapsın. Bizi ilgilendiren, seçimden sonra da inşallah, işin ekonomik yönü değişmeden fazla sıkıntılar yaşamadan, ekonominin dengesinde yolumuza devam etmektir. Bizi ilgilendiren en önemli kısım, tamamen ekonomik yönüdür.” dedi. CHP İstanbul Milletvekili, eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı, CHP Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Türkiye Delegasyonu Üyesi İlhan Kesici’nin Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ile görüşmesi açıklamaların ardından basına kapalı olarak devam etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.232.66.188  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır