Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenle kutlandı
 
   

23 Nisan 2017 Pazar günü düzenlenen etkinlikler, saat 10.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Tören kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Burada düzenlenen törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törene, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, önceki dönem belediye başkanı Hali Posbıyık, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Etkinlikler kapsamında düzenlenen program ise Kavaklık Mahallesi’nde bulunan Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Dağlıca Köyü’nde meydana gelen trafik kazası nedeniyle programın halk oyunları ve çeşitli gösterileri içeren bölümü iptal edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Korkmaz, şunları söyledi: “Milli birlik ve beraberlik duygusu ile güçlenen milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 97. yıldönümü ile büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşku ile kutluyor, bu sevinci hep birlikte yaşıyoruz. 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplanan Türkiye Büyük Millet Meclisi aldığı tarihi kararlarla Türk ulusunun karşı karşıya kaldığı tehlikelerin bertaraf edilmesi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunması ve bağımsızlık yolunda yürütülen çabaları yönlendirmiş, varlığıyla milletimize yön vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılması, aydınlık yarınlarımızı için bir dönüm noktası olmuştur. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri; her şeyin en güzeline layık olan sizler, okuyan, anlayan, araştıran, düşünen, soran, sorgulayan, çözümcül eleştirilerde bulunabilen, günceli çağdaş yaklaşımlarla değerlendiren, yenilikçi, bilimi ve teknolojiyi yararlı bir şekilde kullanan, milli ve manevi değerlerine bağlı, insan haklarına saygılı, evrensel insani değerleri tam olarak algılamış, kendine güvenen bireyler olarak yetiştiğiniz müddetçe, ülkemiz ve insanlık adına büyük bir kazanım olacağınızı unutmayın. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal ve mücadele arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”
Program kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen okullar arası 23 Nisan konulu şiir yarışması birincisinin eseri okundu. Programda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen okullar arası 23 Nisan konulu kompozisyon yarışması birincisinin eseri okundu. Program, 23 Nisan münasebetiyle düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Aykut Manioğlu ve Ereğli Belediye Başkan Vekili Esra Alpago tarafından ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.16.66.206  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır