Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  On engelli daha akülü sandalyeye kavuştu
On engelli daha akülü sandalyeye kavuştu
 
   

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nce on engelliye tekerlekli sandalye verilmesi dolayısıyla dernek bahçesinde tören düzenlendi. Dernek Başkanı İsmail Şentürk, törende yaptığı açıklamada, 10 engelliyi daha akülü tekerlekli sandalyeye kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Şentürk şöyle konuştu: “Bugüne kadar akülü tekerlekli sandalyeyi, bugünkü teslimle birlikte 130 rakamını aşmış olduk. Kampanyayı düzenleyen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımıza bayram öncesi çifte bayram sevinci yaşatmış oldular. İlçemizde çalışmalarda bulunan duyarlı kişilere bu konuya biraz daha eğilmelerini istiyoruz. Amacımız yaz ortasına kadar akülü veya manuel tekerlekli sandalye ihtiyacı olan tek bir kişiyi bırakmamak. Dernek olarak okula giden ama tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engellilerimizin tamamına tekerlekli sandalye verdik. Şu anda 35 civarında akülü sandalye ihtiyacı olanlar var. Bunlar arasında sekiz yıl önce akülü tekerlekli sandalye verdiğimiz ama bugün kullanılamayacak durumda olanları yenilememiz de gerekiyor.” Şentürk, bölgede bir akülü tekerlekli sandalye tamir istasyonu kurulması talebini de şöyle dile getirdi: “En büyük sıkıntımız, bunlar için bu bölgede bir tamir istasyonu kurulmasını istiyoruz. Şu sandalyeyi kargoyla tamir için götürüp getirmenin maliyeti üç yüz lira. Yüz elli gidiş, yüz elli geliş. Kargoya göre değişiyor bu. Belediye Başkanı göreve geldiğinde bu konuyla ilgili bize söz vermişti. Üç yıl geçti, belediyenin bu konuda adım atmasını bekliyoruz. Yüz otuz sandalye var. Otuz beş civarında da ihtiyaç var.”
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu bu sözlerle ilgili olarak Şentürk’e birlikte bir çalışma yapılması önerisinde bulundu. Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Fiziksel Engelliler Derneği’nin sadece ilçeye değil, komşu ilçelere de hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaptığı hizmetlerle ilçemizde tanındığı gibi ülkemizde de tanınan bir sivil toplum kuruluşu hüviyeti kazanmıştır. Engellilerimizle ilgili sadece sandalye dağıtımı değil, onlar yönelik kurslar, bilgilendirme toplantıları, gelir getirici meslek edindirme kursları ve buna benzer bir sürü çalışmayı yapmaktadır. Bunlardan bir tanesi de saygıdeğer vatandaşlarımız ve yakınlarına bir sevinç yaşatmak adına bu akülü sandalyeleri dağıtmaktır. Geçtiğimiz dönemlerde Erdemir’in on adet sandalye aldığını biliyoruz. Şimdi de başta Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, okul müdürlerimiz ve öğrencilerimizin çabalarıyla on tane akülü tekerlekli sandalyeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. İsmail Bey ve yönetim kuruluna, bu işe maddi manevi desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Yüz otuz akülü sandalye dağıtıldığını söyledi başkanımız. Bunun tanesi bugün üç bin lira civarında. Çarptığımızda yarım milyona yakın bir rakama ulaşmaktadır. Aküsüz sandalyeleri saymıyoruz.”
Fiziksel Engelliler Derneği’nin ilçe tanıtımına da katkıda bulunduğunu belirten Madenoğlu şunları kaydetti: “STK’larımız, hassaten Fiziksel Engelliler Derneği başkanımız ilçenin tanıtımına da katkıda bulunuyor. Ben başkan bey ve arkadaşlarına teşekkürlerimi belirtiyorum. Bu sandalyeleri bayram hediyesi olarak kabul edin. Bir müjde daha verelim. Bayramdan sonra elimizde hazır on sandalyemiz daha var. Bağış yapan kişi bugün gelemediğinden bayramdan sonra böyle mütevazı ama anlamlı bir törenle dağıtacağız.” Madenoğlu, engelli ailelerine hitaben de, “Bu kardeşlerimizle ilgilenmek ibadet gibidir. Sizlere canı gönülden tebriklerimi iletiyorum. Zor bir işi başarıyorsunuz. Engellilerimiz de bunu takdir ediyor.” diye konuştu. Karadeniz Ereğli Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz da “Engelleri kaldıralım projesi kapsamında, kaymakamımızın desteğiyle, engelliler derneği başkanıyla beraber yaptığımız çalışmalarla bayram öncesi teslimi gerçekleştirmiş buluyorum. Ben desteklerinden ötürü Sayın Kaymakamımıza, Engelliler derneğimize, okul aile birliği yöneticileri ve okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   44.211.117.101  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..
28 Mart 2024
İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Kdz. Ereğ..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır