Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
 
   

Atatürk Anıtı alanında düzenlenen törende, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Temel Şahin Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, gazilerin şehitlerle birlikte Cumhuriyetin teminatı ve temel taşları olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ülkemiz bugün dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve asil milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr’in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki su uyur, düşman uyumaz. Bütün bunlara karşın, Türk milletinin hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda tarihi boyunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiştir. Türk milleti azmi, iradesi ve kudreti ile bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve onları saygı ile anıyorum. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilere verilmesi gereken önemi şu sözleriyle anlatmaktadır: ‘Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazi ve şehitlerimize hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli bir görevdir.’ Atatürk’ün bu sözleri ışığında yüce devletimizden şehitlerimizin hatıralarına ve gazilerime her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkmasını istiyoruz.”
Çelenk sunma töreninin ardından, Muharip Gaziler Derneği Karadeniz Ereğli Şube Başkanlığı ve Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ereğli Şube Başkanlığınca protokol üyeleri ve halkın da katılımıyla Atatürk Anıtı arkasında bulunan şehitler anıtına karanfiller bırakıldı. Anıt önündeki törene Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Etkinlikler kapsamında Kdz. Ereğli Müftülüğünce Belen Yenimahalle Mezarlığında bulunan Çanakkale Gazisi Ahmet Kolsuz ile Kestaneci Mahallesi Mezarlığında bulunan Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kabirlerinde Kuran-ı Kerim okundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.235.145.95  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır