Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Eğitim Dede”nin kızı ve yeğeni, merhum İzmirli’nin yaptırdığı eğitim yuvalarını ziyaret etti
“Eğitim Dede”nin kızı ve yeğeni, merhum İzmirli’nin yaptırdığı eğitim yuvalarını ziyaret etti
 
   

İzmirli’nin kızı Yaşare İzmirli (Gök) ve yeğeni Ahmet İzmirli, 2017-18 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla İzmirli’nin Karadeniz Ereğli Kent Merkezi ve Gülüç beldesinde yaptırdığı okulları ziyaret etti. Ziyaretlerde ikili, yeni eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanı içindeki öğrencilere derslerinde, idareci ve öğretmenlere de çalışmalarında başarılar diledi. Yaşare İzmirli ve Ahmet İzmirli, öğretmen ve okul idarecileriyle eğitim konularında görüş alışverişinde bulundu.

İBRAHİM İZMİRLİ KİMDİR?
1929 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya gelen hayırsever işadamı Hüseyin İbrahim İzmirli, kentin tanınmış eşraflarından biridir. İlk ve ortaöğrenimini memleketi Kdz. Ereğli’de tamamlayan İzmirli, O dönemlerde ilçede lise bulunmadığından ve ailesinin kendisini başka bir kentte okutma imkânı olmadığından tahsil hayatını sonlandıran ve ticarete atıldı. Hüseyin İbrahim İzmirli, gençlik yıllarından ilçede ve çevresindeki cami ve Kur’an Kurslarının yapımı gibi hayır işleri ile uğraştı. Yaşamındaki önemli amaçlarından biri olan huzurevinin yapılması için büyük uğraşlar sarf eden İzmirli bugün çok sayıda yardıma muhtaç yaşlının ikamet ettiğ i Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevi’nin 1991 yılında kente kazandırılmasında büyük emek verdi. Bugüne kadar Kdz. Ereğli’de Anahtar teslimi 4 okul, devlet işbirliği ile 1 ilk Öğretim okulu birde Anadolu Lisesi yapılmasında çaba sarf gösteren Bu eğitim kurumlarını Kdz. Ereğli’ye kazandıran Hüseyin İbrahim İzmirli, Türkiye’de ilçelerde kurulan ilk fen liselerinden biri olan Karadeniz Ereğli Fen Lisesinin kurulmasında da en büyük paya sahip kişidir. İzmirlioğlu, çeşitli alanlarda yaptığı hayır işleri yanında, 1996 yılında eğitim öğretime başlayan Özel Yıldırım İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, 1996 yılında eğitim öğretime başlayan İzmirlioğlu İlköğretim Okulu. 1998 yılında eğitim öğretime başlayan Kepez İzmirlioğlulları İlköğretim Okulu, 2001 yılında eğitim öğretime başlayan Köseler İbrahim İzmirlioğlu İlköğretim Okulu, 2002 yılında Eğitim öğretime başlayan Kestaneci İbrahim İzmirlioğlu ilköğretim okulu gibi önemli eğitim okullarının da yapılmasını sağladı. Yaşamı boyunca gerçekleştirdiği hayır işlerinden dolayı birçok kurum ve kuruluş tarafından taltif edilen plaketlerle ödüllendirilen ve teşekkür beratları alan İzmirli, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ile TBMM’ce üstün hizmet madalyasına layık görüldü. Hüseyin İbrahim İzmirli 09 Şubat 2015 tarihinde yaşama gözlerini yummuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.117.188.64  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır