Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  TSO Başkanı Yaşar Tetiker son yolculuğuna uğurlandı
TSO Başkanı Yaşar Tetiker son yolculuğuna uğurlandı
 
   

Bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden Yaşar Tetiker için ilk tören başkanlık görevini yürüttüğü Karadeniz Ereğli TSO önünde gerçekleştirildi. Törende konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkan yardımcısı Sertan Yalçın, camiaya çok büyük destek veren bir değeri kaybettiklerini belirterek, “Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Yaşar Tetiker bu camiaya 1992 yılında meclis üyesi olarak katılmıştır. 1992 yılında ise çok uzun süreli olacak ve çok başarılı hizmetler ile geçecek yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilmiştir. Bugün görevinin başındayken hakkın rahmetine kavuşan Sayın Yaşar Tetiker rahatsızlığı sebebiyle yaptığı hizmete sadece 2 dönem ara vermiştir. Kdz. Ereğli Ticaret Odası yönetim başkanı olarak yaklaşık 20 yıldır bu camiaya verdiği tek tek sayamayacağımız çok başarılı hizmetlerinden dolayı odamızın diğer kuruluşlar nezdindeki saygınlığını da artırmıştır. Önceki dönemlerde beraber olduğu çalışma arkadaşları gibi bizler de onunla çalışmaktan gurur ve onur duyduk, ondan pek çok şey öğrendik. İkindi namazından sonra kendisini ebediyete uğurlayacağımız yönetim kurulu başkanımızı, yönetim kurulu, meclis üyeleri ve personel arkadaşlarım odamıza kayıtlı üyeler adına saygıyla selamlıyorum. Kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.” dedi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, Ereğli’nin çok değerli bir iş adamını, ağabeyini kaybettiğini dile getirirken, “Toplumda çoğu insanın Yaşar Abi dediği, bazılarının Yaşar Baba dediği Kdz. Ereğli’nin yetiştirdiği belki de en renkli ve de davasına, inandıklarına çok sıkı bağlı bir büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Başta Ticaret Odamız ve ailesi olmak üzere kendilerine başsağlığı ve rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Ereğli’mize bölgede yaşayan sevenlerine, dostlarına, herkese başsağlığı diliyorum.” dedi. TSO önünde düzenlenen törende konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Yaşar Tetiker’in özü ve sözü bir insan olduğunu ve inandığı doğru üzerinde giden bir kişiliğe sahip olduğunu ifade etti. Çaturoğlu, “Yaşar Tetiker sıradan bir insan değildi, söylenemeyenleri söyleyen, doğru bildiğini hiç sakınmayan, gözünü, gövdesini sakınmadan her platformda söyleyebilen bir insandı. Son nefesini verdiği ana kadar da ilişkilerimiz her geçen gün artarak devam etti. Ereğli’miz için, bölgemiz için, Zonguldak’ımız için çok faydalı işler yapan, üretken, renkli değerli bir abimizdi. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun. Yakınlarına, sevenlerine, Kdz. Ereğli Ticaret Odası Yönetim Kurulu çalışanları ve üyelerine başsağlığı diliyorum.” diye konuştu.
Törendeki son konuşmayı yapan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, kısa sürede tanıdığı Yaşar Tetiker isminin mesai arkadaşı olduğunu hatırlatarak onu sevdiğini, fikirlerine önem verdiğini söyledi. Tetiker’in çok renkli bir kişiliği olduğunu vurgulayan Çınar, şöyle dedi: “Yeni tanımış olmama rağmen onu kaybetmiş olmaktan dolayı gerçekten derin üzüntü içerisindeyim. Çok sevmiştim kendisini, iyi dost olmuştuk. Bir kere renkli bir kişilikti. Cemiyetin önünde bir insandı. Topluma faydalı işler yapan bir insandı. 20 yılı aşkın bir süredir bir Karadeniz Ereğli gibi, sanayi bölgesindeki büyük bir şehir konumundaki yerde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmak önemli bir görevdir. Bu, halkımıza ve şehrimize hizmet adına çok önemli bir görevdir. Sözü net, kişiliği renkli, mert, doğru bir insandı. İyi bir adamdı. Kısa tanışmışlığımız içinde insanları birbirlerine hak geçirirler, bir tebessüm bile hak doğurabilir. Ben kendisine hakkımı helal ediyorum. Son günlerinde görüşmek istedik. Telefonda oğulları ile görüştük fakat kendi rahatsızlığından dolayı bu mümkün olmamıştı. Onu özledik, özleyeceğiz. Buradaki örtünün üzerinde belirtilen ayette olduğu gibi, ‘Bütün Canlılar Ölümü Tadıcıdır. Hepiniz Bana Döndürüleceksiniz’ diyor Cenabı Allah. Bu iş sırayla, kimi erken kimi vaktinde gider. Ama şu bilinen bir geçek ki ölümü aşmak dediğimiz şey, insanlar eser bırakarak ölümsüzleşirler. Kendi literatürümüzdeki deyişiyle ‘amel defterlerini açık bırakarak’ ölümsüzleşirler. Hiçbir şey yetmese bile, Organize Sanayi Bölgesi’ni şehrimize kazandırılmasındaki o öncü rolü, oradan üretilecek her bir ürün ekonomi, oradan faydalanacak her bir insan sayesinde onun amel defteri açıktır.” Sabaha karşı hayatını kaybeden Yaşar Tetiker için ikindi namazına müteakip Bozhane Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Yaşar Tetiker, kılınan namazının ardından şehir mezarlığında son yolcuğuna uğurlandı. Tetiker için düzenlenen cenaze töreninde iş ve siyaset dünyası bir araya geldi. Cenazeye, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı ve Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, İYİ Parti İl Başkanı Ragıp Bayraktar, Utku Koleji Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çataklı, TSO Başkanları, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   18.190.152.38  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır