Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Akyol, Günsan ve Çalık ödüllerini aldı
Akyol, Günsan ve Çalık ödüllerini aldı
 
   

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı’nın 2017 yılı eğitim ve kültür ödülleri, düzenlenen bir törenle dağıtıldı. Fener semtindeki Maden Mühendisleri Derneği lokalinde yapılan ödül törenine KESK Kültür-Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, CHP Zonguldak merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, Yazar İrfan Yalçın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Selma Özbay, Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü Başkanı Çetin Özçep, TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, KESK Bileşenleri, ZOKEV üyeleri ve ilgili bir topluluk katıldı. Geçen yıl yapılan “Ekonomik ve Ekolojik Sürdürülebilirlik Açısından Filyos Vadisi Sempozyumu” bildiriler kitabının tanıtımının da yapıldığı törende bir açılış konuşması yapan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “ZOKEV olarak Zonguldak’ın önünde duran önemli sorunlar için ortak aklı üretmeye yönelik çalışmalar yapıyoruz. Zamanınızı almamak için tek tek saymayacağım. Bu çalışmaların sonuncusunu, geçtiğimiz mayıs ayında Çaycuma’da yaptık. Ülkenin en önde gelen bilim insanlarıyla Filyos Projesi’ni tartışıp, orada nasıl bir yeşil ekonomik dönüşüm yaratabiliriz sorusuna yanıt aradık. Elde ettiğimiz sonuçları da bugün elinize aldığınız kitapta yayımlayarak kamuoyunun dikkatine sunduk. Bir kentsel arayışın sonucu olarak ortaya çıkan bu kitabın ilgili çevrelerce, en azından tartışmaların başlangıcı olarak kabul edilmesini diliyor, başta bildiri sunan hocalarım ve yönetim kurulumuzdaki değerli arkadaşlarım olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tip çalışmaların devam edeceğini bir kez daha yineliyorum.” dedi.
Kalafat, “Bu yıl ilk kez eğitim ve kültür ödülü veriyoruz. Yönetim kurulunda öteden beri konuştuğumuz ancak ihmal ettiğimiz bir konuydu. Bu yıl, gerçekten çok yerinde tercihler de yaparak, ZOKEV açısından gelenekselleştireceğimiz bir çalışmanın ilk adımını attık. Sayın Salim Çalık’a kültür, Sayın Gökhan Taner Günsan ve İsmet Akyol’a eğitim alanında verdiğimiz bu ödüllerin gerekçelerini, birazdan arkadaşlarımız açıklayacağı için tekrarlamıyorum. Ancak şunu söylemek isterim. Bu ödül bir hakkın teslimi olduğu kadar, ZOKEV ailesinin, üçü de KHK mağduru olan arkadaşlarıyla dayanışmasının da bir ürünüdür. Her biri görevlerinde son derece başarılı işler yapmış, camiasının yüz akı olmuş olan arkadaşlarımız, karanlık mahfillerde intikam duygularıyla üretilen kumpasların sonucunda kamudaki görevlerinden uzaklaştırıldı. Bunu kabul etmiyor ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerine de yer verdi.
Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim üyeleri Can Duranoğlu, Ali Bülbül’ün sunduğu konserin ardından ödül törenine geçildi. İlk ödül “kültür” alanında Salim Çalık’a verildi. Gerekçesi, “Ekmeğin en namuslusunu kazanan bir maden işçisi olarak, toplumsal sorunlara hep duyarlı oldu. Sanatçı ruhunu emeğin ışıltısıyla besleyerek kendi edebiyatını yaratmakla kalmadı, içinde bulunduğu sınıfın estetik duygularla dolu sesi oldu. Yazı ve şiirlerinde yeraltı insanlarının doğaya karşı verdiği amansız mücadeleyi anlattı. Dizelerinde bu mücadele sırasında ortaya çıkan büyük acıları, umudu ölümsüzleştirdi. Art arda yayımladığı kitaplarla kendini var eden topraklara olan gönül borcunu da ödemeye çalışan Çalık, bu çabalarıyla ZOKEV Yönetim Kurulu tarafından, 2017 Kültür Ödülüne değer bulundu” şeklinde açıklanan Çalık’a ödülü KESK Kültür-Sanat Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya verdi. Demirkaya Kültür-Sanat Sen’in yoğun çaba gösterdiği bir alanda ödül verme onurunu kendilerine veren ZOKEV yönetimine teşekkür ederek ödül plaketini Çalık’a verdi. Bir şiirini okuduktan sonra sözlerine başlayan Çalık, “Maden kültürünü yaşatmaya, onların sorunlarını duyurmaya çalışan yazılarım, şiirlerim nedeniyle ihraç edildim. Bunlardan hiçbir zaman gocunmadım, hiçbir zaman pişman olmadım. Ömrümün hiçbir döneminde hiç kimseden ödül beklemedim. Fakat bu ödül benim için çok önemli. Belki de ömrümde alacağım tek ödül olarak da kalacak. Benim için çok önemli, çünkü yaşam pratiğime dayalı olarak verildi. Bizi ihraç edenler bize boyun eğdiremezler. Ben yine şiirlerimi yazmaya devam edeceğim. Yine bu kentin kültürüne, değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğim” dedi.

BU ÖDÜL ÜZERİMİZDEKİ YÜKÜ ARTIRDI
Eğitim alanında, “Çağının bilgisiyle donanmış, yüksek sorumluluk düzeyine sahip bir eğitimci olarak, çocuklarımızın, eğitsel gelişiminin yanı sıra memleket ve insan sevgisiyle yetişmesi için yoğun çaba harcadı. Onlarda şiddeti hayatın tümünden dıştalayan bir kültürü yeşertmek için, oyuncak silahlarını topladı, yerine ücretini kendi ödediği armağanlar verdi. Yaşadığı toprakların kültürel birikimiyle kucaklaşan bir nesil yaratmak için de çalışan Akyol, görev yaptığı Çaycuma yöresinin kültür değerleri üzerine yoğun çalışmalarda bulundu. Özellikle Saz Sanatçısı Hüseyin Çakır üzerine değerli çalışmalar yaptı. Sendikal faaliyetleri sırasında üyelerinin özlük haklarının gelişimi kadar, laik, demokratik eğitim için de mücadele eden Akyol, tüm bu çabalarıyla ZOKEV Yönetim Kurulu tarafından 2017 Eğitim Ödülüne değer bulundu” şeklindeki gerekçeyle ödüle değer bulunan İsmet Akyol’a ödülü ZOKEV Kurucu Başkanı Enver Karaçam tarafından verildi. Ödülü aldıktan sonra bir teşekkür konuşması yapan İsmet Akyol, şayet 15 Temmuz darbe girişimi başarıyla sonuçlandıysa yine ihraç edileceğini söyleyerek, “Yaptığımız çalışmalar bir takım odakları sarstı. Bu nedenle ihraç edildik. Bizler laik ve bilimsel eğitimi savunduğumuz için ihraç edildik. Şunu biliyoruz ki mutlaka geri döneceğiz. ZOKEV, Zonguldak’ın yüz akı. Bize verdiği bu ödülün yükü çok ağır. Yarın biz artık daha çok çalışacağız ve ZOKEV’in yüzünü kara çıkarmayacağız. Bu ödülü kızım için, eşim için, dönmemizi bekleyen öğrencilerimiz için, ihraç olan tüm KESK üyeleri için alıyorum” dedi.

ÖDÜL İHRAÇ EDİLEN TÜM KAMU EMEKÇİLERİNE VERİLDİ
Yine eğitim alanında, “Çağının bilgisiyle donanmış, yüksek sorumluluk düzeyine sahip bir eğitimci olarak, çocuklarımızın, eğitsel gelişiminin yanı sıra memleket ve insan sevgisiyle yetişmesi için yoğun çaba harcadı. Onlarda estetik duygularını geliştirmek, sanatsal, edebi hazlar uyandırmak için çalışmalar yaptı, sanat sevgisini aşılamaya çalıştı. Sendikal faaliyetleri sırasında eğitim emekçilerinin özlük haklarının gelişimi kadar, laik, demokratik eğitim için de mücadele verdi. Ülkesinin yarınlarından sorumlu bir aydın olarak, toplumsal duyarlılıkları yüksek şiirler yazdı, bunları bir kitapta toplayarak yayımladı. Kendi sanat evrenini yaratmayı da başaran Günsan, tüm bu çabalarıyla, ZOKEV Yönetim Kurulu tarafından, 2017 Eğitim Ödülüne değer bulundu” şeklindeki gerekçeyle ödüle değer bulunan Gökhan Taner Günsan’a ise ödülü ZOKEV Yönetim kurulu Başkanı Zafer Kalafat ile CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman birlikte verdi. Günsan yaptığı teşekkür konuşmasında ZOKEV’e teşekkür etti. Günsan, “Bu ödülün bizlerle birlikte, bu ülkede laik, demokratik, bilimsel eğitim için mücadele insanlara da verildi. Yine bu ödül bizlerle birlikte ihraç edilen kamu emekçilerine, işçilere verildiğini biliyorum. Bizlerle dayanışan bu kadar güzel insan varken hiçbir zaman bizim boynumuzu bükemezler” dedi. Daha sonra sempozyum kitabının dağıtımı yapıldı. Tören kitap ve ödüller üzerine yapılan sohbetle sona erdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   35.173.254.36  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
28 Mart 2024
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) üyesi gazeteciler, ERMED yönetimince d..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçim gezileri kapsamında ..
28 Mart 2024
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Dünya Down Sendromu Olimpiyatları’nda Masa Tenisi Branş..
28 Mart 2024
Birleşik Kamu-İş Genel Sekreteri Özgür Aras, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından dar gelirliler içi..
28 Mart 2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Ve..
28 Mart 2024
Seçime sayılı günler kala hız kesmeyen AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı İbrahim Sezer, ber..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır